Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

13 prisvärda modenyheter som ser betydligt dyrare ut än vad de är

29 feb, 2024 
billiga kläder som ser dyra ut
Behöver du uppdatera vårgarderoben samtidigt som du inte vill spendera en förmögenhet? Feminas shoppingredaktör har samlat 13 modenyheter från kedjorna som ser betydligt mer exklusiva ut än vad de är.
Annons

Drömma kan man – både när det kommer till djupare saker och mer ytliga sådana. När det kommer till det senare finns det mängder av magisk design som skulle passa bra att skriva upp på önskelistan (en riktig eller imaginär sådan) om det bara inte vore för prislappen. Men faktum är att det inte bara är hos de mer exklusiva modehusen som du kan hitta riktigt bra kläder och accessoarer – även hos kedjorna finns det guldkorn som skulle lyfta en look på ett eller annat sätt och få den att se mer exklusiv ut.

Streetstyle med beige kofta och matchande tröja under
Att satsa på neutrala toner med stilren design och eleganta skärningar är ett bra sätt att få stilen att se mer exklusiv ut.

Prisvärda köpen hos kedjorna som ser dyra ut

Feminas shoppingredaktör har scannat utbudet hos kedjorna och samlat 13 stilsäkra modenyheter som smakar betydligt mer än vad de kostar.

Annons

1. Jeansskjorta, Lindex

Denim är minst sagt helt rätt våren 2024, både som en hel look och med enstaka plagg och accessoarer. Den här stilsäkra jeansskjortan i rådenim påminner med sin markerade midja och minimalistiska stil om en mer bärbar version av denimlooken vi såg i Alexander McQueens vårkollektion – men till en bråkdel av priset. Se mer och köp skjortan här (reklamlänk).

Mörk jeansskjorta med krage, knappar och markerad midja från Lindex
Klicka på bilden för att komma direkt till jeansskjortan.
Denimoutfit från Alexander McQueen SS24
Timglasformad denim hos Alexander McQueen SS24.
Annons

2. Statementörhängen, Ellos

Den stora trendaccessoaren under den kommande säsongen är utan tvekan statementsmycken, inte minst i form av örhängen som med sin storlek och skulpturala form gör ett designavtryck. Dessa guldfärgade örhängen går att bära till många olika tillfällen i vår och sommar, se mer och köp örhängena här (reklamlänk).

Stora guldiga statementörhängen från Ellos
Klicka på bilden för att komma direkt till örhängena.

3. Kofta, Arket

Drömmer du också om den omtalade koftan från Khaite? Det går att hitta många liknande varianter till ett betydligt lägre pris hos kedjorna, till exempel den här beige koftan som också har ribbade detaljer i nederkant, på de två fickorna samt i ärmsluten. Se mer och köp koftan här (reklamlänk).

Annons
Beige kofta med ribbade detaljer från Arket
Klicka på bilden för att komma direkt till koftan.

4. Solglasögon, Cos x Linda Farrow

Vem uppskattar inte ett bra designsamarbete? När modehus och designers slår sig ihop innebär det ju nämligen en möjlighet för fler att ta del av designen tack vare det lägre priset. Just nu har Cos ett riktigt spännande designsamarbete med Linda Farrow som består av ett gäng riktigt snygga solglasögon, bland annat dessa trendiga bågar. Se mer och köp solglasögonen här (reklamlänk).

Smala svarta solglasögon från Cos x Linda Farrow
Klicka på bilden för att komma direkt till solglasögonen.

5. Klänning, Ellos

Ska du på en särskild fest i vår eller sommar? Den här långärmade klänningen har ett vackert akvarelliknande mönster av blommor och är som att bära ett konstverk, och den mönstrade designen skulle lika gärna kunna ha kommit från en danskt modehus. Se mer och köp klänningen här (reklamlänk).

Annons
Svart långärmad klänning med vattenfärgsblommor från Ellos
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

6. Väska, Stockh lm Studio/MQ

Färg och form gör mycket för hur vi upplever saker och ting, och den här svarta väskan har en rundad form som ser riktigt lyxig ut. Den minimalistiska designen och återhållsamma gulddetaljerna gör den till en perfekt följeslagare i alla situationer, året om. Se mer och köp väskan här (reklamlänk).

Svart rundad hoboväska i skinnimitation från Stockhlm/MQ
Klicka på bilden för att komma direkt till väskan.

7. Kort jacka, Gina tricot

Få färger upplevs som så lyxiga som mörkblått, särskilt om de har en så vacker skärning och minimalistisk design som den här jackan. Den har dessutom synliga sömmar längst kanterna som blir en snygg detalj, och även i vitt samt svart. Se mer och köp jackan här (reklamlänk).

Annons
Kort mörkblå jacka med synliga sömmar från Gina tricot
Klicka på bilden för att komma direkt till jackan.

8. Plisserad topp, MQ

Att ha några bra vardagstoppar som är enkla att styla och som funkar till många olika tillfällen förstärker minst sagt basgarderoben. Det kan vara en klassisk bas-t-shirt i vitt eller svart, men också en plisserad topp som den här. Den snygga champagnefärgade nyansen, perfekta passformen och minimalistiska designen gör att den passar lika bra med kostymbyxor eller jeans till vardags som med kjol till festen. Se mer och köp blusen här (reklamlänk).

Annons

9. Satinkjol, Ellos

Ett annat basplagg som är bra att kunna ta till när klädkrisen närmar sig är en midi- eller maxikjol i satin. Den här varianten är vadlång och går att matcha med allt från sneakers till klackar, beroende på tillfälle. Se mer och köp kjolen här (reklamlänk).

Lång svart satinkjol från Ellos
Klicka på bilden för att komma direkt till kjolen.

10. Set i linne, Kappahl

Även om sommaren kan kännas långt borta så kommer den vara här snabbare än vi tror – och värmen kan ju faktiskt göra sitt intåg även innan dess. Linne är ett material som är skönt att bära när temperaturen stiger och som dessutom ser snyggt ut, särskilt i eleganta plagg som dessa två. Se mer och köp västen här (reklamlänk). Linnebyxorna hittar du här (reklamlänk).

Annons
Vitt matchande set med kostymväst och kostymbyxor i linne från Kappahl
Klicka på bilden för att komma direkt till setet.

11. Stråväska, Cos

Under sommarhalvåret är stråväskan en accessoar som gör sig extra bra, och som enkelt adderar en somrig känsla även till en outfit i mer vinterbetonade färger som svart eller grått. Den här väskan från Cos har en spännande asymmetrisk design som för tankarna till några av de stora modehusen. Se mer och köp väskan här (reklamlänk).

Asymmetrisk stråväska från Cos
Klicka på bilden för att komma direkt till väskan.

12. Blus, Zizzi

Den här säsongen ser vi rosetter till höger och vänster och den här blusen prickar in trenden med bravur. Knytningen framtill och de små volangerna i ärmsluten adderar till helhetsintrycket och gör att den ser ännu mer elegant och festlig ut. Se mer och köp blusen här (reklamlänk).

Annons
Blå och vit randig blus med rosetter från Zizzi
Klicka på bilden för att komma direkt till blusen.

13. Ljusblå klänning, Vila

Det kan vara en utmaning att hitta en vacker och passande klänning till bröllop oavsett, och inte minst i rätt prisklass. Den här satinklänningen i en vadlång modell prickar in säsongens stora ljusblå trend och har dessutom många fina detaljer, som de tunna axelbanden, den djupt v-ringade ryggen och draperingen i ringningen fram. Den finns i flera olika färger, se mer och köp klänningen här (reklamlänk).

Ljusblå lång klänning med snygg ringning och tunna band från Vila
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.
Annons
Modeguide: 3 största trenderna inför våren och sommaren 2024Brand logo
Modeguide: 3 största trenderna inför våren och sommaren 2024
Annons