Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Ute i sista minuten på Black Friday? Här är 10 handplockade shoppingtips till basgarderoben

24 nov, 2023 
rea basgarderob Black Friday 2023
Årets stora readag är här och även om möjligheterna till fynd är stora så kan det enorma utbudet upplevas som överväldigande. Tur då att Feminas shoppingredaktör har samlat 10 stilrena köp som platsar i den tidlösa basgarderoben.
Annons

Idag når höstens stora reaperiod sin kulmen när vi efter Singles Day och Black Week nu har nått fram till årets största readag: Black Friday. Många varumärken har idag erbjudanden på hela eller delar av sitt sortiment – och även om (eller kanske för att) det går att fynda allt mellan himmel och jord kan det vara något av en utmaning att navigera bland alla olika varumärken och erbjudanden.

Feminas shoppingredaktör Cecilia Persson har därför scannat webbshopparna för att hitta både de bästa reorna på Black Friday 2023 – och även de tidlösa köpen som alltid har en plats i basgarderoben.

Några huvudregler för att plaggen ska platsa i basgarderoben och inte gå ur tiden är att plaggen och accessoarerna stämmer in på flera (och helst alla) dessa punkter:

  • Stilrena. Ett bra basplagg får gärna gå i tidlöst svart, vitt eller marinblått, eller i neutrala toner av beige och brunt. Detta är nyanser som är lätta att matcha, som aldrig blir omoderna och som du sannolikt inte kommer att tröttna på.
  • Sitter bra. Passformen är A och O när det kommer till basplagg – om du har en t-shirt eller stickad tröja som är bra på pappret men som inte sitter på det sätt som du vill så kommer du ändå inte använda den.
  • Passar med resten av garderoben. Kom ihåg att utgå från din egen stil och smak när du bygger din basgarderob. Om du aldrig kommer att använda en svart kavaj eller en midikjol i satin så finns det annat du kan prioritera istället – plaggen du hittar i den här artikeln är utvalda för att de passar många.

Bästa modefynden till basgarderoben på Black Friday 2023

En tidlös kavaj, en varm jacka och tidlösa accessoarer – det är några av basplaggen som vi hittat till riktigt bra priser under dagens (och i många fall helgens) rea.

Annons

1. Vinterjacka, Áhkká

En varm och skön vinterjacka är utan tvekan det bästa att fynda på Black Friday. De kostar ofta en del till ordinarie pris och eftersom vi fortfarande bara är i början av vintersäsongen kommer du att ha användning för den under de kommande månaderna. Om du tycker att en klassisk dunjacka kan kännas för stor och pösig är tipset att spana in en variant med dragsko i midjan, vilket gör att den får en mer timglasformad silhuett. Den här dunjackan har dessutom ett vattenavvisande tyg och går en bit ner över rumpan, så att du håller dig både varm och stilsäker hela dagen. Se fler färger och köp jackan till pangpris på Black Friday här (reklamlänk).

Svart vinterjacka på rea från Áhkká
Klicka på bilden för att komma direkt till jackan.

2. Blazer, Ellos

Vi kan inte poängtera nog hur viktig en stilren kavaj är för basgarderoben. Klädstress på morgonen innan jobbet? Dra på dig jeans, en t-shirt och kavajen för en outfit som fungerar i alla lägen. Ska du på fest? Bär kavajen med en klassisk slipklänning och klackar så har du en färdig look. Möjligheterna är oändliga, inte minst med den här tidlösa kavajen från Ellos som har den perfekta passformen – inte för oversized men inte heller för figurnära. Dessutom finns det matchande byxor om du vill haka på säsongens skräddade trend. Kavajen finns i många snygga färger, köp den till superpris på Black Friday här (reklamlänk).

Annons

3. Bastopp, MQ Marqet

En klassisk långärmad topp med figurnära passform är ett av de mest mångsidiga plaggen i vintergarderoben. Bär den under en kavaj eller boucléjacka till jobbet, med kostymbyxor och klackar till festen och under den stickade tröjan och dunkappan utomhus – möjligheterna är oändliga. Se mer och köp toppen till superpris under Black Friday här (reklamlänk).

Vit långärmad topp från MQ
Klicka på bilden för att komma direkt till toppen.

4. Kostymbyxa, Wera

Klassiska kostymbyxor med vida ben är ett givet inslag i basgarderoben. Dessa från Wera har en tidlös design med hög midja och pressveck fram och även de att styla på en mängd olika sätt. Se mer och köp byxorna till ett bra pris här (reklamlänk).

Annons
Svarta kostymbyxor från Wera
Klicka på bilden för att komma direkt till byxorna.

5. Loafers, & Other Stories

Det må vara fel säsong för loafers just nu, men dessa svarta loafers i skinn med guldspänne brukar å andra sidan ofta vara slutsålda när alla letar efter ett par. Tack vare sin tidlösa och eleganta design kommer de att kunna användas varje vår och höst under många år framöver – och de passar dessutom bra att ha som ett par extraskor på kontoret att byta till när du tagit dig dit i varma vinterskor. Se mer och köp skorna till toppenpris här (reklamlänk).

Annons
Svarta loafers från & Other Stories
Klicka på bilden för att komma direkt till skorna.

6. Stickad tröja, Åhléns

Det kan vara svårt att hitta den perfekta stickade tröjan – men den här stilsäkra varianten är en stark kandidat. Tack vare sin halvpolo och en droppad axelsöm ger den ett elegant intryck som gör att den passar perfekt att bära till jobbet, men som är lika snygg att ha till andra tillfällen. Den finns i många snygga färger och även i randiga varianter, se mer och köp tröjan till ett superpris på Black Friday här (reklamlänk).

Annons
Stickad tröja från Åhléns
Klicka på bilden för att komma direkt till tröjan.

7. Halsband, Edblad

Eleganta vardagssmycken utan krusiduller är ett enkelt sätt att lyfta sina vardagslook, samtidigt som de inte alltid är så lätta att hitta. Hos Edblad finns det dock många fina varianter på allt från örhängen och ringar till halsband och armband, som var för sig eller tillsammans lyfter den mest klassiska stickade tröjan eller vita t-shirten. Det här guldpläterade halsbandet med bladliknande detaljer är tillräckligt diskret för att bära dagligen, samtidigt som det ger ett lyft till allt från jobboutfiten till festklänningen. Spana in och klicka hem det till ett riktigt pangpris hos Edblad under Black Friday (reklamlänk).

Annons
Guldhalsband med blad från Edblad
Klicka på bilden för att komma direkt till halsbandet.

8. Satinkjol, Twist & Tango

Midikjolen är ett givet inslag i basgarderoben och det finns många olika varianter att välja mellan – från stickade kjolar och jeanskjolar till plisserade varianter och kjolar i satin. Det sistnämnda är ett extra användbart val som går att klä ner till vardags och upp till fest, särskilt om du väljer en svart variant som den här från Twist & Tango. Se mer och köp kjolen till ett superpris här (reklamlänk).

Svart satinkjol från Twist & Tango
Klicka på bilden för att komma direkt till kjolen.

9. Sneakers, Veja

Ett par klassiska vita sneakers är något av ett måste i basgarderoben året om då de ofta går att bära även de dagar under vintern när det är torrt och inte snöar. Veja har många klassiska varianter av sin sneaker Campo, bland annat den här snygga varianten med olivgröna detaljer. Se mer och köp skorna till ett bra pris här (reklamlänk).

Annons
Vita sneakers från Veja
Klicka på bilden för att komma direkt till skorna.

10. Boucléjacka, XLNT/Kappahl

En tjusig boucléjacka hör inte bara kungligheterna till – det är i själva verket det perfekta alternativet till kavajen! Just nu finns det många fina varianter hos Kappahl, bland annat den här snygga med guldknappar och ett stilrent rutigt mönster. Du kan till exempel bära den till satinkjolen och klackar för en fin festlook, men allra snyggast blir den till ett par klassiska jeans och sneakers – utan tvekan den perfekta vardagslooken! Se fler varianter och köp jackan till pangpris på Black Friday här (reklamlänk).

Annons
Rutig boucléjacka från Kappahl
Klicka på bilden för att komma direkt till boucléjackan.
Vintermode - outfits att inspireras avBrand logo
Vintermode - outfits att inspireras av
Annons
Annons