Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

10 trendiga denimlooks att inspireras av våren 2024

19 mar, 2024 
denim outfits våren 2024
Denim, denim, denim – våren 2024 bär vi materialet i alla dess former. Vi har scannat bilderna från modeveckorna och samlat 10 streetstylelooks som du kan ha som inspiration den här säsongen.
Annons

En av de absolut dominerande trenderna våren 2024 är denim – ett material som får ta plats på alla olika sätt den här säsongen. Med andra ord är det dags att hänga jeansen längst fram i garderoben, och allra helst kombinera dem med andra plagg och accessoarer i denim.

Jeansoutfits för dam – så stylar du denim 2024

Feminas shoppingredaktör Cecilia Persson har valt ut tio inspirerande streetstylelooks från de internationella modeveckorna och delar med sig av stylingtipsen för hur du kan bära denim våren 2024.

1. Canadian Tuxedo

Våren 2024 klär vi oss allra helst från topp till tå i denim! Det betyder att allt från jeansen och jackan till accessoarerna mer än gärna får vara i denim, oavsett om du väljer matchande nyanser eller flera olika.

Streetstyleoutfit med Canadian Tuxedo i form av jeans och jacka i lappad denim
Foto: TT/Claire Guillon

2. Double denim med jeanskjolen

Jeansen är inte den enda nederdelen vi matchar med denim – även den trendiga långa jeanskjolen gör sig bra med andra denimplagg.

Annons

3. Jeansaccessoarer

Just nu är utbudet av accessoarer i denim av olika slag minst sagt digert. En jeansväska, denimskor, håraccessoarer i denim eller en snygg huvudbonad – vilken denimdetalj toppar du looken med i vår?

Streetstyleoutfit med vida jeans, flätad denimväska och svarta ankelboots
Foto: TT/Claire Guillon

4. Mönstrad denim på denim

Double denim-looken gör sig riktigt bra med en annan trend våren 2024: mönstrade jeans. Satsa på ett effektfullt plagg eller låt mönstret ta över hela looken – och kombinera med coola solglasögon och vassa slingbacks för extra stilpoäng.

Annons
Double denim-outfit med mönstrade jeans, mönstrad jeansjacka, mönstrad jeansväska och svarta slingbacks
Foto: TT/Claire Guillon

5. Grå denim

Utöver klassiskt blått ser vi också mycket av grå och tvättade svarta toner av denim i vår. Ta in ett av plaggen i looken eller kombinera dem med varandra – allt funkar!

Streetstyleoutfit med grå jeansjacka och grå jeans
Foto: TT/Marcy Swingle/Shutterstock

6. Jeansklänningen

I vår ser vi som sagt denim på alla olika typer av plagg – vilket innebär att även jeansklänningen gjort storslagen comeback. 2024 ser vi den i många olika modeller, från tubklänningen – som med fördel bärs med skjorta som på bilden för den perfekta vardagslooken – till skjortklänningen i denim.

Annons
Streetstyleoutfit med lång axelbandslös jeansklänning, vit skjorta och skor i denim
Foto: TT/Marcy Swingle/Shutterstock

7. Denimuniform

Det fantastiska med denim är att vilka plagg du än kombinerar blir till ett statement. Den här snygga looken visar hur du lätt kan kombinera en croppad jeansjacka med jeans med hög midja.

Streetstyle med double denim-outfit med jeansjacka och jeans
Foto: TT/Claire Guillon

8. Mönstrade jeans

De mönstrade jeansen är lika snygga med varandra som med andra plagg; tillsammans med basplagg i neutrala toner har du den perfekt kombinerade looken för såväl vardag som fest.

Annons

9. Baggy jeans

Det finns en huvudanledning till att vi älskar trenden med baggy jeans: det känns i princip som att bära mjukisbyxor! Glöm trånga och skaviga skinny jeans – med de vida jeansen prickar du in alla trendrätt, samtidigt som du är riktigt bekväm hela dagen.

Streetstyleoutfit med ljusa vida jeans och ljus jeansjacka
Foto: TT/Claire Guillon

10. Jeansskjortan

Ett annat stort trendplagg våren 2024 är den nygamla jeansskjortan, som kommer i alla modeller, färger och former. Bär den med jeans eller kombinera den med din övriga garderob – det kan helt enkelt inte gå fel.

Annons
Streetstyleoutfit med mörka jeans och mörk jeansskjorta
Foto: TT/Cornel Cristian Petrus/Shutterstock
Modeguide: 3 största trenderna inför våren och sommaren 2024Brand logo
Modeguide: 3 största trenderna inför våren och sommaren 2024
Annons
Annons