Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Så stylar franska kvinnor jeansen i höst – 5 snygga looks

13 sep, 2023 
AvStina Meyerson
FotografClaire guillon/TT
Franska kvinnor stylar jeans
Har du ont om modeinspiration i höst?
Dra lärdom av hur de franska modeprofilerna bär sina basplagg – så kan du enkelt trolla med kläderna som du redan har hemma i din garderob.
Här är fem snygga looks med jeans, matchat med basplagg, som är perfekta i höst!
Annons
Fem favoriter från Femina: franska skönhetsknepBrand logo
Fem favoriter från Femina: franska skönhetsknep

Franska kvinnor är onekligen kända för sin avslappnat coola men ändå chica stil. Ja, de har utan tvivel en särskild ”je ne sais quoi” som är svår att sätta fingret på. Men trots det är vi nog många som sneglar på fransyskorna för stilinspiration.

– Franska modeprofiler har ofta förmågan att kännas så självklara, oavsett om deras stil drar åt Chanel eller känns mer boho-rock och 80-tal à la Isabel Marant, säger Feminas modechef Jenny Fredriksson och fortsätter:

Annons

– Det handlar inte alltid om vilka plagg man bär utan snarare hur man bär dem, och fransyskorna är bra på att bära sina looks med självförtroende.

Vill du få till den franska looken och vibben i höst, med hjälp av kläder som du redan har i garderoben? Inspireras här av hur de franska modeförebilderna stylar sina basplagg ihop med jeans – och glöm inte att bära upp outfitsen med självförtroende!

Krispig blus

Influencern Julie Sergent Ferreri parar ofta sina jeans med en vit, krispig blus. Det är en härlig ersättare till den vanliga skjortan i vardagsuniformen – och precis lika lättburen. Ett kontrasterande skärp, ett par ballerinaskor och en röd läpp sätter stilen.

Annons

Lyxig t-shirt

En t-shirt är som bekant ett måste i basgarderoben, men för den sakens skull behöver det absolut inte vara något tråkigt plagg. Satsa på en t-shirt i en snygg passform och i ett bra material så känns den definitivt lyxigare och blir ett roligare alternativ att plocka fram ur byrålådan på morgonkvisten.

Matcha din t-shirt med ett par byxor och accessoarer i samma färg så får du en enhetlig och avslappnad men ändå stilfull look. Här bär franska modellen och modeförebilden Leia Sfez en lyxig vit t-shirt tillsammans med ett par löst sittande vita jeans och en krämfärgad ”bucket bag” från Chanel.

Annons

Avslappnad skjorta

Ytterligare ett basplagg som de flesta av oss har hemma är den raka, avslappnade skjortan. Bär den som Leia Sfez så kan du definitivt gå från jobbet till aw:n på några sekunder. På dagen kan du låta den välstrukna skjortan vara nästan helt knäppt, men när det bär av till festligheter kan du knäppa upp alla knappar förutom en av de översta samt rulla upp ärmarna. Styla skjortan som den franska influencern eller välj ett par jeans med högre midja

Annons

Nätt kofta

I Sverige börjar den lilla koftan definitivt ta sig tillbaka in i värmen, men bland de franska modeförebilderna har den länge varit populär. I höst är koftan ett riktigt toppenplagg eftersom den förlänger perioden då du kan använda sommartopparna – så att de inte förblir liggande i garderoben under de kallare månaderna. Modeprofilen Emmanuelle Koffi bär en kort kofta till sina jeans med hög midja, matchat med en tygros runt halsen, vita Mary Jane-pumps och en korgväska från Prada.

Annons

Oversized stickad tröja

Någonting som de flesta av oss har i garderoben – och ser fram emot att krypa in i under kalla dagar – är en stor, stickad tröja. Det kan kännas som att tjocktröja plus jeans är lika med en tråkig, alldaglig look, men med små medel kan du faktiskt dressa upp outfiten rejält. Fransk-brittiska Elle-redaktören Camille Charriere bär sin stickade tröja tillsammans med randiga avslappnade jeans och skinnjacka – med en scarf om halsen och solglasögon som pricken över i.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons