Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Här är de 14 trendigaste väskorna i höst

11 sep, 2023 
AvStina Meyerson
FotografLucia Sabatelli/Action Press/Shutterstock/TT
Trendiga väskor höst 2023
I höst välkomnar vi flera nya trender men återser också många klassiker, som aldrig går ur tiden.
Här guidar Femina dig till säsongens allra trendigaste väskor!
Annons
Höstinspiration - härliga outfits att inspireras avBrand logo
Höstinspiration - härliga outfits att inspireras av

På hösten kryper vi som bekant ofta in i varma tröjor och varvar samma långbyxor om och om igen. Därför är det en perfekt årstid för att satsa på härliga accessoarer som livar upp looksen.

I höst finns det flera snygga modeller som är extra heta, från virkade DIY-modeller till fluffiga statementväskor eller stilrena klassiker. Här listar vi några av de trendigaste väskmodellerna – som Feminas modechef Jenny Fredriksson älskar i höst!

Maxiväska

Oversize väska

En av de absolut trendigaste modellerna i höst är definitivt maxiväskan, och den här säsongen vill vi ha den riktigt oversized. Ju större desto bättre.

Annons

– En megatote är säsongens hetaste väsklook. Den kom som motreaktion till alla söta microväskor som har dominerat de senaste säsongerna. Väskan rymmer allt – och det bästa är att man till och med får plats med mindre väska inuti, säger Jenny.

Virkad väska

Virkad väska

Ytterligare en stor trend är olika sorters DIY-väskor. I höst ser vi mycket av virkade och stickade väskor och påsar exempelvis.

– Alla virkade, flätade och dekorerade väskor sitter som en smäck i 00-talstrenden samt den stora hantverkstrenden, där DIY har fått en nyrenässans bland unga som gamla, menar modechefen.

Annons

Upcyclad med utsmyckningar

Loewe väska kalla

Precis som Jenny säger har dekorerade väskor också fått sig ett uppsving.

Annons

Det är inte bara ett roligt sätt att få din look att kännas mer lekfull, utan också ett härligt knep för att förnya och upcycla din gamla väska. Om du är trött på din vanliga väska så kan du enkelt få den att kännas som ny igen genom att exempelvis tillföra en tygblomma, rosett eller scarf. Du kan också jobba med patches, kedjor eller pärlor för att blinga upp den.

Dekorerad väska

Flätad väska Bottega Veneta

Även flätade väskor av olika slag är fortsatt populära den här säsongen. Mångas favorit är ikoniska Bottega Veneta-klassikerna i flätat läder, men i år ser vi också flera exempel på flätade väskor i olika tappningar från andra varumärken.

Annons

Bucket bag

Bucket bag

I höst är det även trendigt med så kallade ”bucket bags”, det vill säga den cylinderformade väskmodellen formad likt en vanlig hederlig hink. Stilren, men också lekfull – och dessutom kan du faktiskt få plats med en hel del i väskan.

Klotrunda former

Klotrund väska

Ytterligare en form som är riktigt het i höst är den cirkulära – ja, till och med klotrunda väskan. Tänk boll, jordglob eller disckokula så är du hemma!

Annons

Iögonfallande fuskpäls

Väska i fuskpäls

I höst är fuskpäls fortsatt hett och inte bara när det kommer till ytterplagg. Den här säsongen är de färgglada och mönstrade fuskpälsarna, som verkligen tar för sig, extra mycket på tapeten – och så även när det kommer till accessoarer. Satsa på en väska som verkligen drar till sig alla blickar i år!

Runda former

Rund väska

En tydlig trend när det kommer till väskor den här säsongen är att runda och mjuka former är en favorit. Hårda kanter och kvadratiska former i all ära, men varför inte exempelvis bryta av en skräddad outfit med en väska utan vare sig hörn eller kanter?

Annons

Denimväska

Denimväska

Att matcha denim med denim är fortfarande en favorit. I höst ser vi också mycket av både skor och accessoarer i jeanstyg, som blir pricken över i till dina denimplagg.

Transparent väska

Genomskinlig väska

En kär gammal vän som vi välkomnar i höst är den transparenta väskan. Genomskinliga och skira material på exempelvis toppar, klänningar och kjolar har varit stora favoriter den senaste tiden – och nu har även den transparenta väskan tagit sig in i värmen.

Annons

Kanske tänker du att du då behöver anpassa innehållet i din väska, eftersom att det syns? Nejdå! Det kan vara riktigt härligt att låta sådant som tamponger, kvitton, nycklar och plåster få synas för världen. Alltså att på riktigt vara transparent.

Blänkande metallica

Väska i metallica

Vi älskar allt som blänker, skiner och gnistrar. I höst väljer många stilförebilder väskor som skimrar i metalliska färger – och det är så härligt!

Korgväska

Halmväska korgväska

Sommarens korgväska tar också plats bland höstmodet. Att vi förknippar den flätade korgen eller juteväskan med sol och bad-tider skapar en rolig kontrast till exempelvis höstkappan och mössan.

Annons

Stilren och enkel

Jobbväska dam

Den klassiska jobbväskan som rymmer allt från dator och viktiga papper till necessär och hårborste går aldrig ur tiden. I höst är vi förtjusta i portföljliknande väskor som andas kontor – och flörtar mer än gärna med herrmodet och bär kostymer och rockar med kantiga axlar och möjligen en slips till.

Iögonfallande novelty bag

Novelty bag

En av modechefens favoritväskor i höst är de riktigt iögonfallande och kreativt formande modellerna; så kallade novelty bags.

– Roliga väskor med en liten extra designknorr, novelty bags, adderar en extra dimension till din outfit och är en skön kontrast till rådande "Quiet luxury"-trenden, det vill säga det minimalistiska modet, säger Jenny.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons