Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Här är trendigaste accessoaren i sommar – som du förmodligen redan har hemma

11 jul, 2022 
AvJohanna Lejon
Fotograftt.
Du har dem förmodligen hemma i garderoben eller byrålådan. Här är sommarens hetaste solglasögon.
Annons
Fem favoriter från Femina: smink för mogen hyBrand logo
Fem favoriter från Femina: smink för mogen hy

Modet går, som vi alla vet, i cykler. Sällan är saker helt nya, ofta går de igen – med ett par (eller många) års mellanrum. Just nu är exempelvis denna klassiska semestersko superhet igen – efter några år ute i kylan. Även denna sandal har hamnat i modevärlden igen, efter över 30 år. På samma sätt gör korgväskan comeback på trendscenen. Lika rätt i dag som för 50-60 år sedan. Fascinerande, inte sant?

Det finns förstås fler liknande exempel. Dessutom finns det exempel på när vanliga, billiga, och till synes ganska otrendiga accessoarer, skor och kläder går från att vara just vanliga till att bli ”mitt i trend”. Just en sådan sak är de klassiska solglasögonen som man kan köpa på exempelvis bensinstationer och bilmackar.

Enligt Vogue är de just nu de absolut trendigaste solglasögonen man kan ha sommaren 2022. Ju mer 90-tal, eller crazy för den delen, i modellen desto bättre.

Annons

Här köper du sommarens mest trendiga solglasögon

Har du någonsin varit på en roadtrip, stannat vid en bensinstation för snacks och sedan funnit dig själv prova de kitschiga glasögonen som ryms i det roterande solglasögonstället inne i mackens butik? Det går ju faktiskt att hitta riktigt roliga, snygga (och billiga!) pärlor där. Kanske är det de sportiga Oakley-liknande siluetterna, eller de i neon, med tonade glas, som du faller för? Den här sommaren är det många kändisar som satsat på just denna trend.

Kim Kardashian sågs nyligen bära ett par sportiga, riktigt snabba, bågar, signerade Balenciaga medan Rihanna satsade på ett par med flugögonslika, från Gucci. Liknande varianter har också synts på catwalken, hos märken som Jacquemus. Dua Lipa har synts i ett par rosa, rektangulära, varianter och Hailey Bieber i ett par båglösa... Så, vill du vara extra trendig i sommar: ta en tur till bensinstationen och gå loss i glasögonstället.

Källa: Vogue

Annons