Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Kontroversiella underklädestrenden – som kändisarna älskar

07 dec, 2022 
Trostrend
Att kasta kläderna må låta ganska kallt, men just nu är trenden superhet! Här är den nya underklädesstilen som bärs av några av världens mest inflytelserika trendsättare.
Annons
8 stora trender hösten och vintern 2022Brand logo
8 stora trender hösten och vintern 2022

Just nu är det avklädda modet tillbaka på tapeten! Länge har oversized och bylsigt varit populärt, men nu ser vi att det tajta och hudnära dominerar.

På modevisningarna inför vår- och sommarkollektionerna 2023 har det blivit tydligt att nakenmodet är här för att stanna – åtminstone en säsong till. Cutouts, kortkort och transparenta plagg har synts om vartannat, men en särskilt iögonfallande trend har fångat vår uppmärksamhet.

På såväl modeveckorna som på några av de största världsstjärnorna har underkläder nämligen blivit allt mer synliga! Det rör sig dels om att behåband och troskanter har fått titta fram under kläderna, men också att de har använts enskilt. Det vill säga, trosor och kalsonger som byxor och behåar och korsetter som toppar.

Spana in kändisarnas intressanta underklädesoutfits nedan!

Kendall Jenner bär strumpbyxor utan kjol

Kendall Jenner trosor

Kendall Jenner bär det hudnära och transparenta modet genom att ha trosor över sina strumpbyxor. Hon har matchat sin tolkning av underklädestrenden med en vit långärmad t-shirt, stickad tröja, svarta klackar och en Sardine Top Handle Bag från Bottega Veneta. Ett par långsmala solglasögon och enkla silversmycken gör looken komplett.

Kendall Jenner outfit

Kim Kardashian låter trosorna titta fram

Allas vår urinfluencer Kim Kardashian bjuder på en sportig variant av trenden, såväl som en tillbakablick till 90- och 00-talsmodet.

Annons

Att Y2K-stilen är tillbaka med allt vad det innebär är det nog få som har missat. Lågmidjat, pösiga byxor och vattendelande skor som Uggs eller Moonboots syns allt mer, och likaså synliga underkläder. Återblicken till millennieskiftet har exempelvis inneburit märkbara behåband och troskanter. Kim Kardashians outfit är lika delar en återblick till blottade troskanter som en referens till när kalsonger stack upp ur hängiga byxor.

Till de sportiga jeansen och trosorna bär Kim en tajt åtsittande magtröja som både doftar nostalgi och det senaste hudnära modet.

Dua Lipa syns i korsett i årets trendfärg

Ingen färg har nog varit lika het i år som knallig rosa! I sommar blev den så kallade “Barbiecore”-stilen mycket populär, i samband med inspelningen av filmen Barbie med Margot Robbie och Ryan Gosling i huvudrollerna. Filmen släpps 2023, men modetrenden har hunnit före premiären!

Annons

Artisten och stilförebilden Dua Lipa hakar på både Barbie-trenden och underklädestrenden när hon bär en chockrosa korsett. Stjärnans outfit kan betraktas som en modernare tappning på en 80-talslook, med tajtsen och de långa handskarna i samma rosa spets.

Kylie Jenner chockar med Loewe-kalsonger

Kylie Jenner kalsonger

Kylie Jenner chockerade samtliga besökare på Paris modevecka när hon gästade Loewes vår- och sommarvisning inför 2023, iklädd ett par kalsonger. De vita kalsongerna, det ribbade linnet, den grå ullkappan och solglasögonen med stora bågar från lyxmärket var allt som behövdes för en mycket intressant look.

Likt Kendall Jenners trosoutfit bar Kylie strumpbyxor, men med det något djärvare valet att matcha dem med ett par kalsonger i klassisk “tighty whities”-modell. Här kan du läsa mer om när Kylie Jenner bar kalsonger som underdel.

Annons