Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

10 bilder du inte har sett på Ingvar Oldsberg

30 mar, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Radio- och tv-profilen Ingvar Oldsberg underhöll svenska folket i flera årtionden.
10 februari gick han ur tiden, men vi minns hans härliga närvaro och klassiska tv-program.
Här är 10 bilder du kanske inte sett på tv-ikonen!
Annons
Ingvar Oldsberg har gått bort – blev 76 årBrand logo
Ingvar Oldsberg har gått bort – blev 76 år

1975

Ingvar Oldsberg var en av ”Hylands pojkar”, en av de unga manliga sportjournalister som lärdes upp av Lennart Hyland. Här sänder Oldsberg för Radiosporten.

1977

Ingvar Oldsberg tillsammans med några andra av ”Hylands pojkar” – Fredrik Belfrage och Lars-Gunnar Björklund – när Arne Thorén firade 50 år.

Annons
Arkiv 1977. Arne Thorén (1927-2003), utrikeskorrespondent för Sveriges Radio i New York fyller 50 och uppvaktas av kollegorna vid Sveriges Raido, frv Fredrik Belfrage, Leif Larsson, Lars-Gunnar Björklund och Ingvar Oldsberg. Foto: Bonnierarkivet/ScanpixKod:3001Scanpix Sweden

1986

Tv-programledaren hade gipsat båda benen, men det hindrade honom inte från att jobba vidare.

Annons

1987

Det här året var Ingvar Oldsberg programledare för På spåret för första gången, med Hoa Hoa Dahlgren som domare.

1990

Genom åren ledde Ingvar Oldsberg program som Oss skojare emellan, Bell & Bom, Avenyn upp och ner och Oldsberg – för närvarande.

1996

Ingvar ställde upp på en skämtsam bild med sin son Staffan Oldsberg, när de två skulle konkurrera med varandra. Samtidigt som På spåret sändes på SVT1, så var Staffan programledare för Stjärnkampen i TV3.

Annons

1997

I många år var Ingvar Oldsberg programledare för På spåret, med Björn Hellberg som domare och sidekick. De två började också jobba tillsammans i andra format senare.

Göteborg På spåret Ingvar Oldsberg sportjournalist och programledare i TV och Björn Hellberg sportjournalist, författare, tennisorakel och TV-personlighet. 1997(c) Tommy Näzell / Kamerapress / IBL

2000

Ingvar Oldsberg och Lasse Brandeby var några av personerna som vågade sig på att vinterbada vid Askimsbadet i Göteborg på nyår. Ingvar var där för att hälsa alla modiga badare välkomna.

Annons
GÖTEBORG 001227Snart är det dags för Nyårsdoppet i Askimsbadet. Ingvar Oldsberg och Lasse Brandeby hör till de modiga, som kommer att doppa sig. Oldsberg kommer även att hälsa alla badande välkomna.Foto: Anna Rehnberg Krep Kod: 224 **F-bild**COPYRIGHT SCANPIX SWEDEN

2007

Ingvar Oldsberg och Lotta Engberg gjorde sig båda redo att springa Göteborgsvarvet, och tränade tillsammans inför kvällstidningskamerorna.

2019

Sina sista år i livet led Ingvar Oldsberg av en del krämpor – hans diskbråck gjorde att han funderade på att söka hjälp utomlands. Trots smärtorna höll han humöret uppe, och tyckte om att frekventera gatorna i sitt Göteborg.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons