Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Patrick Swayzes änkas liv efter makens död – gifte om sig

25 apr, 2024 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Patrick Swayze och Lisa Niemi
Omtyckta skådespelaren Patrick Swayze hade levt tillsammans med kärleken Lisa Niemi i 34 år när han gick bort 2009.
Efter att ha sett sin döda man i en dröm tog Lisa Niemi beslutet att gifta om sig – men kärleken till Dirty Dancing-stjärnan är evig.
– Jag tror inte det finns något jag inte saknar med honom, har Lisa Niemi sagt.
Annons
Fem favoriter från Femina – Nostalgispecial – 80-talsparBrand logo
Fem favoriter från Femina – Nostalgispecial – 80-talspar

Omtyckta skådespelaren Patrick Swayze blev med filmer som Dirty dancing, Road house och Ghost en riktig Hollywood-ikon – och genom hela karriären hade han samma kvinna vid sin sida. Redan 1975 gifte sig Patrick Swayze med Lisa Niemi, som han träffade i New York när de båda var dansare.

Medan Patrick Swayze blev en av världens mest kända skådespelare på 80-talet hade Lisa Niemi en mer blygsam karriär som skådespelare, regissör och dansare. Paret fick aldrig några barn tillsammans, och levde tillsammans i 34 år innan Patrick Swayze gick bort i cancer 2009, nyss fyllda 57. Som licenserad pilot var det Lisa Niemi som flög maken till hans cancerbehandlingar, och efter hans tragiska bortgång är det hon som haft hand om hans arv.

Annons

Efter makens bortgång hittade Lisa Niemi så småningom kärleken på nytt i juveleraren Albert DePrisco. Men när det började bli seriöst mellan de två så behövde Lisa ett tecken från sin döda make för att kunna gå vidare.

Patrick Swayze och Lisa Niemi
Patrick Swayze och Lisa Niemi 1988.Alan Berliner/BEI/REX

Änkans saknad efter Patrick Swayze

I en intervju i podcasten Amy and T.J. berättar Lisa att hon såg Patrick i en dröm före sitt planerade bröllop med Albert, och att hon då kände att han gav henne tillåtelse att gifta sig igen.

– Han kom fram, och när jag ser honom i min drömmar kan han aldrig prata men jag kan förstå vad han villl säga. Och han kom till mig och la armarna om mig, och jag sa ”jag kan inte gifta mig med Albert för du är tillbaka! Tack gode gud att du är tillbaka”, säger Lisa och menar att drömmen kändes som en välsignelse inför bröllopet, skriver Yahoo.

Annons

När hon gifte om sig 2014, fem år efter Swayzes död, var det många fans som kritiserade henne för det – något hon tycker är löjligt.

– Det påverkade inte min kärlek för Patrick på något sätt.

Patrick Swayze och Lisa Niemi
Patrick Swayze och Lisa Niemi 2004.Matt Baron/BEI/REX

Lisa Niemi berättar att nuvarande maken till och med tog upp Patrick Swayze när han friade till henne. I frieriet sa han: ”Jag vet att du älskar honom och jag vet att du älskar mig, och jag finns här och kan älska dig nu”.

– Det tror inte det finns något som jag inte saknar med honom. Det är de små sakerna också. Hans skratt. Ljudet av hans röst. Jag känner honom med mig varje dag. Vi hade en fantastisk resa och det finns så mycket att vara tacksam för.

5 älskvärda filmer från 80-taletBrand logo
5 älskvärda filmer från 80-talet
Annons