Under tio säsonger mellan 1990 och 2000, kunde vi följa livet i den exklusiva kaliforniska postkoden 90210 på våra tjock-tv-apparater.

TV: 5 av det bästa REUNIONBILDERNA från våra favoritserier och filmer
1:27

Efter reklamen: TV: 5 av det bästa REUNIONBILDERNA från våra favoritserier och filmer

(1:27)

Slå på ljud

Skådespelarna som porträtterade Brandon, Brenda, Dylan, Kelly och de andra gick från okända till älskade på ett par avsnitt och tv-serien fick en publik världen över.
Trots att det har gått 20 år sedan det begav sig är intresset än i dag levande kring Beverly Hills 90210.

Beverly Hills-comebacken blev ett fiasko

Nej, rebooten för ett par år sedan som skulle bli en nystart för det gamla High School-gänget, blev långt ifrån en succé och fick läggas ned efter bara några avsnitt. Men kanske var det också för att en av seriens allra starkast lysande stjärna, saknades.

Luke Perry som spelade Dylan McKay i Beverly Hills gick bort i början av 2019 i sviterna av stroke och lämnade efter sig fästmö och två unga vuxna barn

Försöka duger, men Beverly Hills-comebacken 2019 blev ingen succé

TT

Shannen Doherty som gjorde rollen som Brenda Walsh, tvillingsyster till Brandon, har också haft utmaningar under åren som fått uppmärksamhet i media.

Skådespelaren som fyller 50 i april i år och som mitten av 2010-talet spelade in road trip-serien Off the map with Shannen och Holly, drabbades 2015 av bröstcancer.

Hon har sedan dess genomgått flera behandlingar och i samband med dessa också berättat i intervjuer att hon på grund av sjukdomen, inte kunnat få några barn.
Det har däremot de andra från serien.

Helena Bergströms okända son – här är Tim Nutley idag

Tori Spelling är fembarnsmamma

Tori Spelling

Tori Spelling som gjorde seriens Donna, är gift och har fem barn med Dean McDermott.

TT

Tori Spelling är trots avsaknaden av stora skådespelarroller, den som kanske synts mest i offentligheten efter åren som Beverly Hills nippertippa, Donna.

År 2007 drog hon igång den egna realityserien Tori and Dean: Inn love med sin make Dean McDermott, som till en böårjan gick skapligt med efter några år dukade under på grund av för låga tittarsiffror.

Inte heller utanför strålkastarljuset har Tori Spelling legat på latsidan. Hon är i dag mamma till inte mindre än fem barn i åldrarna 2–15 år och har sagt i en intervju med People att hon älskar att vara gravid eftersom ”man aldrig känner sig ensam”.

Jennie Garth har varit gift tre gånger

Jennie Garth var en av de skådisar som fick chansen att komma tillbaka som sin karaktär – den evigt hjärtekrossade Kelly Taylor, när det 2008 gjordes en spin-off på Beverly Hills.

Privat har hon också fått uppleva både kärlek och uppbrott.

Jennie Garth har varit gift tre gånger, nummer två var skådespelaren Peter Facinelli med vilken hon fick tre döttrar – som hon stolt och gärna visar fram på sitt Instagram-konto.

Jason Priestley fick inte tvillingar, men

Jason Priestley aka "Brandon Walsh" har två barn med hustrun Naomi Lowde-Priestley.

TT

För några år sedan, inte helt otippat i samband med 90-talets ikoniska tv-serie skulle re-lanseras (och behövde mediauppståndelse), gick Jason Priestley – seriens förtjusande Brandon Walsh – ut i en intervju med The Hollywood reporter och sa att ”alla låg med alla” under inspelningarna av Beverly Hills.

Men det var då.

I dag är Jason Priestley gift och har två barn med Naomi Lowde som han har varit tillsammans sedan 2005.

Brian Austin Green – nörden som blev cool

Det forna Hollywood-paret Megan Fox och Brian Austin Green med ett av tre gemensamma barn.

I tv-serien var han nörden David Silver, Donnas stora kärlek.

Revanschen kom efter efter Beverly Hills för Brian Austin Green som haft roller i tv-serier som Desperate Housewives och Terminator, och en förvisso kort, men uppmärksammad hip hop-karriär.

Även på kärleksfronten såg allt ut som en ljuv saga till förra året då Brian Austin Green och skådespelerskan Megan Fox gick ut och berättade om sin skilsmässa.

Paret har tillsammans sönerna Bodhi, Noah och Journey och Austin Green har dessutom en son med Vanessa Marcil – som spelade ”Gina” i ta-da: Beverly Hills.

Ian Ziering fick till det till slut

Sågs i rollen som Steve Sanders och har under de senaste tio åren bland annat skapat höjda ögonbryn genom att dyka upp gästspelande stripdansare i showen Chippendales i Las Vegas och efter ett turbulent äktenskap med ”Playboy¥-modellen Nikki Schieler.

I november 2019 berättade Ian Ziering, i dag 57, att han och (andra) hustrun under nio år, Erin Ludwig skulle gå skilda vägar.

”Med vårt intensiva schema har vi varit väldigt upptagna och de senaste åren har vi glidit ifrån varandra”, skrev Ian Ziering som dock betonade att ex-hustrun var den ”mest fantastiska kvinna han någonsin träffat” och ”den bästa mamman till våra barn”.

”Steve Sanders” är pappa till flickorna Mia och Penna.

Tiffani Thiessen

TT

”Valerie Malone” kanske ni minns? Barndomskompisen till Brandon och Brenda som flyttade hem till familjen Walsh och som inte var godheten själv personifierad precis, även hon bättrade sig mot slutet.

Även privat och många år senare har Tiffani Thiessen hamnat i debacle med sina tidigare skådepelarkollegor från ”Bevvan”.

För några år sedan sa Tori Spelling i en tv-show att ”Den där häxan pratar vi inte om”.

Tiffani Thiessen har barnen Holt och Harper tillsammans med Brady Smith.

Luke Perry drabbades av hjärnblödning

TT

När den coolaste killen från Beverly Hills 90210 hastigt och överraskande gick bort efter en stroke 2109, gick en stöt genom många 90 tals-hjärtan.

Luke Perry som spelade Dylan McKay i serien, sörjdes av ”Bevvan”-fans världens över men framförallt av sin fästmö Wendy Madison Bauer och de två barnen från en tidigare relation, Sophie och Jack.

Sophie Perry, då 18 år, befann sig i Afrika när hon fick beskedet om sin fars akuta sjukdomsförlopp och fick kasta sig på ett flyg hem till Los Angeles.

Efteråt skrev Luke Perrys dotter ett känslosamt inlägg på Instagram där hon tackade för stödet;

”Jag har inte möjlighet att svara på alla vackra och innerliga meddelanden, men jag ser dem, och jag uppskattar er alla för att ni skickar positiva tankar till mig och min familj.”

Sommaren 85 – här är prylarna och kläderna vi aldrig vill ha tillbaka

Se också: Skådisarna från vänner - då och nu
2:05

Efter reklamen: Se också: Skådisarna från vänner - då och nu

(2:05)

Slå på ljud
Mest läst