Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

14 bilder på Christina Schollin och Pernilla Wahlgren – när de är lika gamla

25 apr, 2022 
AvJohanna Lejon
FotografTT.
christina schollin och pernilla wahlgren
Äpplet faller inte långt från trädet. Christina Schollin och Pernilla Wahlgren är inte bara mor och dotter. Det är också lika som bär.
Annons
5 saker om Christina Schollin som du kanske inte vissteBrand logo
5 saker om Christina Schollin som du kanske inte visste

Sådan mor sådan... ja, dotter. De har båda valt en karriär i rampljuset, både för sig själva och för sina barn. De trivs i rampljuset, de älskar familjelivet... De är födda i december (den 26 respektive den 24). Dessutom är Christina Schollin och dottern Pernilla Wahlgren så lika som man bara kan bli. Särskilt i vissa åldrar. Vi har samlat några bilder som bevisar just detta.

Christina Schollin och Pernilla Wahlgren 22 år

Pernilla Wahlgren och Christina Schollin 22 år gamla
Christina Schollin och Pernilla Wahlgren, båda 22 år gamla.

Christina Schollin föddes den 26 december 1937 i Stockholm. Hon var tidigt intresserad av att stå på scenen och filmdebuterade redan 1956 i Swing it, fröken med Alice Babs. Två år senare kom hon in på Dramatens elevskola. På bilden ovan är året 1959 och snart ska Christina göra en stor roll i filmen Änglar, finns dom?

Annons

Christina Schollin och Pernilla Wahlgren 29 år

Christina Schollin och Pernilla Wahlgren. På fotona är de båda 29 år gamla.

Pernilla Wahlgren föddes den 24 december 1967. Som dotter till Christina Schollin och Hans Wahlgren föddes hon in i rampljuset och redan fyra år gammal gjorde hon scendebut i tv-pjäsen Den längsta dagen. Trots att det var skådespeleriet hon först halkade in på är det som sångerska som Pernilla främst är känd. Debutskivan, Pernilla Wahlgren, kom 1985.

Christina Schollin och Pernilla Wahlgren 30 år

Christina Schollin och Pernilla Wahlgren 30 år
Christina Schollin och Pernilla Wahlgren, 30 år gamla.

Både Christina Schollin och Pernilla Wahlgren har fyra barn var. Christina har, tillsammans med Hans Wahlgren, Peter, Niclas, Pernilla och Linus. Pernilla har Oliver, Bianca och Benjamin med Emilio Ingrosso och sonen Theo med Joachim Lennholm. På bilderna ovan är Christina och Pernilla 30 år gamla. Christina bär Pernilla i famnen och Pernilla håller i sonen Benjamin Ingrosso.

Annons

Christina Schollin och Pernilla Wahlgren 34 år

christina schollin och pernilla wahlgren 34 år
Christina Schollin och Pernilla Wahlgren, 34 år gamla.

1962 gifte sig Christina Schollin med Hans Wahlgren. De är än i dag ett par. Pernilla Wahlgren mötte dansaren Emilio Ingrosso 1985. Paret gifte sig 1993 och gick skilda vägar nio år senare, 2002. Sedan dess har Pernilla också levt ihop med Joachim Lennholm. Hennes nuvarande partner heter Christian Bauer.

Christina Schollin och Pernilla Wahlgren 40 år

Christina schollin och pernilla wahlgren 40 år
Christina Schollin och Pernilla Wahlgren. På fotona är de båda 40 år gamla.

Under åren har Christina Schollin och Pernilla Wahlgren arbetat med varandra vid ett flertal tillfällen, bland annat under inspelningarna av Ingmar Bergmans klassiker Fanny & Alexander, i vilken de båda medverkar. Men det var först då realityserien Wahlgrens värld hade premiär som de började jobba ihop mer frekvent, och förena nytta med nöje.

Annons

Christina Schollin och Pernilla Wahlgren 52 år

christina schollin och pernilla wahlgren 50 år
Christina Schollin och Pernilla Wahlgren. Året är 1989 respektive 2019, båda kvinnorna är 52 år gamla.

Wahlgrens värld, som skildrar familjen Wahlgren/Ingrossos vardagsliv, kan inte beskrivas som något annat än ett succéprogram. Det har vunnit flera priser på Kristallen-galan, bland annat har det belönats med en statyett för Årets tv-program. Både Bianca Ingrosso, Pernillas dotter, och Pernilla själv har dessutom fått varsitt pris för Årets tv-personlighet.

Annons