Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Bosse Parnevik lämnade sin blivande fru – var kär i en annan

29 aug, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Bosse Parnevik har varit gift ned sin Gertie i 58 år, men deras relation fick en stormig start.
När de två hade varit tillsammans ett tag gjorde han nämligen slut – för att bli ihop med en annan.
– Direkt när hon svarade kände jag att ”fan, det är ju henne jag ska vara med, hur kunde jag göra slut?”, har han sagt till Aftonbladet.
Annons
VIDEO: Mia och Jesper Parnevik - allt om parets kärlekshistoriaBrand logo
VIDEO: Mia och Jesper Parnevik - allt om parets kärlekshistoria

I dag är Bosse Parnevik kanske mest känd för att vara pappa till golfaren Jesper Parnevik och farfar till Peg och Penny Parnevik – men under flera årtionden var han en av Sveriges mest hyllade komiker, underhållare och imitatörer. Efter genombrottet i Hylands hörna i början av 60-talet fyllde Bosse folkparkerna i hela landet och hade flera egna tv-program. Han blev dessutom hyllad av självaste Olof Palme, för sin imitation av den ikoniska statsministern.

– Han var ju väldigt tacksam och han sa faktiskt att han tyckte att det var roligt, det var inte så att han kände sig misshandlad utan det var kul, säger Bosse Parnevik om Olof Palme till Expressen.

Annons

Sedan 1964 är Bosse Parnevik gift med hustrun Gertie, som är mamma till Jesper Parnevik och farmor till golfarens kända barn. Bosse och Gertie träffades ute i vimlet.

– Jag uppträdde på en krog i Göteborg. Jag var ungkarl så jag gick ner och dansade efter föreställningen med olika tjejer. Men det var en som glodde på mig hela tiden, även när hon dansade med andra. Det visade sig att hon slagit vad med sin kompis om vem som skulle få dansa med mig först. Och så fick hon det, har Bosse Parnevik berättat för Aftonbladet, i samband med sin medverkan i Stjärnorna på slottet 2018.

Gjorde slut – hade träffat en ny

Men deras livslånga romans började inte utan komplikationer. Efter ett år tillsammans valde Bosse att lämna Gertie för en annan kvinna han hade blivit kär i. När den nya relationen kraschade hörde han av sig till sitt ex igen, och insåg snabbt sitt fatala misstag.

– Jag tänkte höra hur hon hade det. Direkt när hon svarade kände jag att ”fan, det är ju henne jag ska vara med, hur kunde jag göra slut?”. Hon låter alltid så uppåt och glad i telefon. Så i förlovade oss och gifte oss två år senare och nu har vi varit gifta i 54 år, berättade Bosse 2018.

Annons
Bosse och Gertie med sina tre barn som små – Jesper, Jessica och Jenny.

För Bosse och Gertie har det varit ett framgångskoncept att de inte har arbetat tillsammans, eller varit för lika varandra.

– Vi kompletterar varandra. Hon lagar fantastisk mat och jag äter fantastisk mat och jag har turen att vara gift med en kvinna som vet vad kranarna i pannrummet ska användas till. Så har vi ju fyra barn ihop och elva barnbarn. Sen är vi samtidigt självständiga. Jag kan hålla på med mitt och hon med sitt. Hon är urtypen för en sjuksköterska, en sån som alltid ställer upp för allt och alla.

Bosse och Gertie syns fortfarande i vimlet emellanåt.
Annons
SE OCKSÅ: Peg Parnevik så slog hon igenomBrand logo
SE OCKSÅ: Peg Parnevik så slog hon igenom
Annons