Se 5 av 90-talets popstjärnor då och nu
0:57

Efter reklamen: Se 5 av 90-talets popstjärnor då och nu

(0:57)

Slå på ljud

Som dotter till skådespelaren Peter Fonda och syskonbarn till ikonen Jane Fonda var det nog aldrig särskilt förvånande att Bridget Fonda också blev en framgångsrik skådespelare. Hon gjorde sin första roll redan som femåring, men det var i slutet av 80-talet som hon fick sitt stora genombrott med filmen Scandal.

Anders Bagge: Därför dricker jag inte alkohol längre

Åren som följde blev hon allt mer erkänd som skådespelare, och hade roller i filmer som Ensam ung kvinna söker, Kodnamn: Nina och Gudfadern III, och arbetade då med både Francis Ford Coppola, Quentin Tarantino och Cameron Crowe.

Bridget Fonda på 90-talet.

Bridget Fonda i Rough magic.

©Samuel Goldwyn Films/Courtesy Everett Collection

Efter att ha varit med i filmen The snow queen 2002 ändrades Bridget Fondas liv ordentligt. I februari 2003 var skådespelaren med i en allvarlig bilolycka, där hon bröt en ryggkota. Mot alla odds lyckades hon dock återhämta sig efter den svåra kraschen, och senare samma år förlovade och gifte hon sig med Oingo Boingo-frontmannen Danny Elfman.

Vill inte tillbaka till Hollywood

Efter sin Hollywood-karriär och den omfattade olyckan valde Bridget Fonda att ta steget bort från filmbranschen, och i stället fokusera på att bilda familj med maken. 2005 fick de en son tillsammans.

Bridget Fonda.

Bridget Fonda har lämnat rampluset för gott.

Foto: TheImageDirect.com/TT

2022 fångades Bridget Fonda på bild för första gången på 12 år – hon har minst sagt valt bort rampljuset ordentligt. När hon av fotografen fick frågan om hon skulle återvända till kändisskapet och skådespelarkarriären var svaret dock enkelt:

Björn Hellberg vändning – gifter sig efter 45 år

– Nej. Det är för skönt att vara civilperson, sa Bridget Fonda.

Mest läst