Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Bridget Fonda försvann från Hollywood – så lever hon i dag

31 jul, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Under 80- och 90-talet var Jane Fondas syskonbarn Bridget Fonda en eftertraktad skådespelare i Hollywood.
Men efter skådespelarens succéår vände allt – när hon råkade ut för en allvarlig bilolycka.
Så här lever Bridget Fonda i dag!
Annons
Se 5 av 90-talets popstjärnor då och nuBrand logo
Se 5 av 90-talets popstjärnor då och nu

Som dotter till skådespelaren Peter Fonda och syskonbarn till ikonen Jane Fonda var det nog aldrig särskilt förvånande att Bridget Fonda också blev en framgångsrik skådespelare. Hon gjorde sin första roll redan som femåring, men det var i slutet av 80-talet som hon fick sitt stora genombrott med filmen Scandal.

Åren som följde blev hon allt mer erkänd som skådespelare, och hade roller i filmer som Ensam ung kvinna söker, Kodnamn: Nina och Gudfadern III, och arbetade då med både Francis Ford Coppola, Quentin Tarantino och Cameron Crowe.

Annons
Bridget Fonda på 90-talet.
Bridget Fonda i Rough magic.

Efter att ha varit med i filmen The snow queen 2002 ändrades Bridget Fondas liv ordentligt. I februari 2003 var skådespelaren med i en allvarlig bilolycka, där hon bröt en ryggkota. Mot alla odds lyckades hon dock återhämta sig efter den svåra kraschen, och senare samma år förlovade och gifte hon sig med Oingo Boingo-frontmannen Danny Elfman.

Vill inte tillbaka till Hollywood

Efter sin Hollywood-karriär och den omfattade olyckan valde Bridget Fonda att ta steget bort från filmbranschen, och i stället fokusera på att bilda familj med maken. 2005 fick de en son tillsammans.

Annons
Bridget Fonda.
Bridget Fonda har lämnat rampluset för gott.

2022 fångades Bridget Fonda på bild för första gången på 12 år – hon har minst sagt valt bort rampljuset ordentligt. När hon av fotografen fick frågan om hon skulle återvända till kändisskapet och skådespelarkarriären var svaret dock enkelt:

– Nej. Det är för skönt att vara civilperson, sa Bridget Fonda.

Annons