Rocklegenden Meat Loaf har gått bort
1:21

Efter reklamen: Rocklegenden Meat Loaf har gått bort

(1:21)

Slå på ljud

När Conny Bloom var elva år gammal var han redan helt säker på vad han skulle bli – rockstjärna. Uppvuxen som enda barnet till en frisör och en knegare i Stockholms-stadsdelen Vasastan drömde han om världen utanför och livet som artist. Det var som 23-åring som artisten bildade bandet Electric boys, och redan samma år fick bandet en hit med låten All lips 'n' hips. Debutalbumet Funk-o metal carpet ride kom två år senare och bandets succé var ett faktum.

Många förknippar dock Electric boys med något helt annat – nämligen komikern Micke ”Svullo” Dubois. Det var nämligen tillsammans med Electric boys som Svullo släppte kultklassikern För fet för ett fuck, som släpptes 1989. Singeln blev en stor hit och spelades i hela landet.

Dottern om Fred Åkerströms mörker: Ärvd smärta

Under början av 90-talet hittade Electric boys också ut i världen, och börjar turnera med internationella band efter att debuten även släppts utomlands. All lips 'n' hips blev en stor hit på MTV, och bandet uppmärksammades både i Storbritannien och USA. Efter några intensiva år splittrades dock bandet 1994.

– Jag känner inget komplex gentemot andra människor. Jag visste redan när jag var elva och började spela att det var vad jag ville hålla på med i livet. Så högstadiet var bara en lång längtan efter att få börja leva på riktigt. Jag behövde aldrig göra uppror mot mina föräldrar för de fattade tidigt att det inte var någon idé att få mig att göra något annat. Däremot har jag svårt för att rock ska vara något man lär sig i ett klassrum, har han sagt till DN 2016.

Conny Bloom 1990, året Electric boys slog stort utomlands.

Foto: Roger Tillberg/TT

Jobbade med Thorsten Flinck

Det betydde dock inte att Conny Blooms internationella musikkarriär var över. 2004 gick han med som gitarrist i finska glamrockbandet Hanoi Rocks, och han har också släppt flera soloalbum och jobbat med både Jonas Åkerlund och Thorsten Flinck.

2011 återförenades Electric boys, efter 17 år isär.

– Visst, alla har familjer nu och vissa jobbar med annat vid sidan om, men det är fortfarande vår grej, det låter som oss. Det är fokuserat och så har det alltid varit, sa Conny Bloom till Aftonbladet 2011.

2016 släppte Conny ett soloalbum på svenska, där han i texterna konstaterar att han inte har några pengar kvar från dagarna som rockstjärna.

”Jag borde köpt ett hus, borde gjort något jävligt smart. Men la pengarna på taxi, dyra drinkar och god mat. Tiderna förändras och nu står man här på noll”, sjunger han i en av låtarna.

Janis Joplins tragiska öde – fick aldrig se sin framgång

I dag har Conny två vuxna barn, som under uppväxten varit sådär imponerade av sin pappas rockkarriär, trots att han turnerat med stjärnor som Alice Cooper. I intervjun med DN 2016 berättade Conny om sonens besvikelse över just ett Alice Cooper-relaterat möte.

Conny Bloom idag

Christian ”Kicken” Lundqvist firar att han fyller 50 år tillsammans med vännen Conny Bloom 2021.

Foto: SANDBERG MAGNUS/Aftonbladet

– Fast han har uppskattat det jag tagit med honom på. Utom när han träffade Alice Coopers orm. Jag hade spelat förband till Alice Cooper med både Electric Boys och Hanoi Rocks och för att locka med sonen hade jag sagt att han skulle få klappa Alice Coopers orm. När han ska göra det får han höra att killen som håller ormen pratar svenska och att ormen egentligen är från Skansen. ”Mäh, då är det ju Snoddas, honom har jag redan klappat. Kan vi gå hem nu?”.

Conny Bloom med Electric boys 2017.

Helena Larsson/TT
Mest läst