Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Skådespelaren offrade karriären för att ta hand om sin son

27 apr, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Stålmannen-skådespelaren Dean Cain var en av 90-talets hetaste stjärnor, men sen försvann han från rampljuset.
Cain valde att ta ett steg bort från karriären för att ensam uppfostra sin son.
– De senaste 18 åren av min karriär har varit fokuserade på att vara pappa först, och skådespelare i andra hand, säger Dean Cain.
Annons
7 skådisar med stora roller – som plötsligt bara försvannBrand logo
7 skådisar med stora roller – som plötsligt bara försvann

Amerikanska skådespelaren Dean Cain är för alltid förknippad med rollen som Clark Kent och Stålmannen i klassiska tv-serien Lois and Clark: The new adventures of Superman. Serien, som hade premiär 1993, gick i fyra säsonger gjorde både Dean Cain och hans motspelare Teri Hatcher till välkända skådespelare i hela världen.

Men efter framgångarna som Stålmannen tog Dean Cains karriär inte den fart som många kanske hade räknat med. Efter att skådespelaren fick barn 2000 valde han nämligen att hellre fokusera på sonen än sin karriär. Dean Cain kommer själv från ett trasigt hem där han aldrig haft kontakt med sin biologiska pappa, och ville inte att hans egen son skulle gå igenom samma sak.

2011 fick Dean Cain ensam vårdnad om sonen, och alla beslut han tagit har varit fokuserade på sonen.

Annons

– Jag lagar varje mål mat till mitt barn. Om jag inte lagar, så äter han inte. Jag kan göra en riktigt bra stek. Jag är också väldigt bra på att ta de nio resterna jag har hemma och göra om dem till något nytt, har Dean Cain berättat.

Dean Cains svar på kritiken

Dean Cain har inte försvunnit helt från rampljuset, utan har under åren både varit manusförfattare och programlett Ripley's believe it or not. Men fokus har legat på sonens uppfostran, och han har varit tränare både för sonens fotbollslag och baseballag.

– De senaste 18 åren av min karriär har varit fokuserade på att vara pappa först, och skådespelare i andra hand, har han sagt.

Skådespelaren har fått ta en del kritik för sitt beslut att inte prioritera sin karriär, något han bara slår ifrån sig.

– Folk säger: ”Har du inte strävat mot något?” men jo, jag har fokuserat på ett liv, säger han.

I dag är Dean Cains son vuxen, och han syns i fler roller igen. Han har bland annat spelat i The platform och Supergirl.

Dean Cain 2022.
Dean Cain på röda mattan 2022.

Källa: Brightside.

Annons