Fem forna kändispar som är bästa vänner med sina ex
1:20

Efter reklamen: Fem forna kändispar som är bästa vänner med sina ex

(1:20)

Slå på ljud

Eagle-Eye Cherry och Helena af Sandeberg var knappt fyllda 20 år när de blev tillsammans i början av 1990-talet. Då var varken artisten eller skådespelaren kända profiler – men under den åtta år långa relationens gång skulle det komma att förändras ordentligt.

1996 fick Helena af Sandeberg sin första filmroll i Ellinors bröllop, och samtidigt som hon var aktuell med Rederiet året därpå slog pojkvännen igenom med dunder och brak när han släppte singeln Save tonight och albumet Desireless. Eagle-Eye Cherry blev känd världen över, och framgångarna med monsterhitten gjorde att han spelades i jordens alla hörn.

Emma Wiklund och Ulf Ekberg var hetaste paret – så gick det sen

Eagle-Eye Cherry och Helena af Sandeberg

Malin Bondesson/TT

Men medan karriärerna blomstrade, så fick kärleken sig en törn. Efter de enorma framgångarna gick paret skilda vägar för gott. I en intervju med Aftonbladet konstaterade Eagle-Eye att det berodde på att de var för upptagna på varsitt håll.

Helena af Sandeberg gifte sig två gånger

Efter relationen med Eagle-Eye har Helena af Sandeberg hittat kärleken flera gånger. 2005 födde hon sitt första barn, som hon fick tillsammans med teaterregissören Alexander Mørk-Eidem. Paret var gifta mellan 2005 och 2010 innan de skilde sig. 2013 gifte sig Helena med skådespelaren Fredrik Lycke, och i januari året därpå föddes deras dotter. Paret skilde sig 2017.

Eagle-Eye Cherry å sin sida är sedan många år tillbaka ihop med sambon Sofia Weman, som han har tioåriga dottern Daisy tillsammans med. Familjen bor på söder i Stockholm.

Det verkar inte finnas något ont blod mellan Helena af Sandeberg och Eagle-Eye Cherry – 20 år efter uppbrottet återförenades nämligen det gamla paret i filmen Lyckligare kan ingen vara – där de spelade ett gift par.

Sierskan Saida Anderssons tragiska liv – innan framgångarna i tv

I en intervju med Expressen inför filminspelningen konstaterade Helena att hon är god vän med expojkvännen, men att det är en lite underlig situation.

– Sista gången vi var i New York, så åkte jag dit med Eagle-Eye som hans flickvän, och nu arton år senare så åker jag tillbaka med Eagle-Eye, och ska spela att jag är gift med honom. Det är jättekonstigt alltihop. Men det är underbart också, det är livets absurditet.

Eagle-Eye Cherry och Helena af Sandeberg inför premiären av Lyckligare kan ingen vara.

FERNVALL LOTTE/Aftonbladet/TT

Inför filmen fick Helena af Sandeberg godkänna att ha Eagle-Eye Cherry som motspelare.

– Men de ringde faktiskt mig när de skulle casta honom (Eagle-Eye) och frågade: ”Skulle det vara okej?”. Jag sa: ja! Han och jag är ju vänner och vi hade pratat bara några veckor tidigare. Dessutom känner jag även hans fru, vilket är viktigt att poängtera.

11 mäktiga blågula damstjärnor – så bytte de liv efter karriären

Mest läst