Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Farmen-Qristina försvann från rampljuset – så lever hon i dag

03 nov, 2022 
AvAino Oxblod
FotografSVT, TT.
2001 blev hon Farmen-Qristina med hela svenska folket, känd för sitt hätska humör och vredesutbrott i tv-programmet.
Men efter omskrivna år i rampljuset och tunga familjetragedier har hon lämnat kändisskapet bakom sig.
– Jag känner till mitt temperament och jag vet ju hur jag reagerar på falskspel och skitsnack och på lögner, har hon sagt till Aftonbladet.
Annons
Se stjärnorna som slog igenom i dokusåporBrand logo
Se stjärnorna som slog igenom i dokusåpor

När Qristina Ribohn sökte in till den första säsongen av dokusåpan Farmen 2001 visste hon inte hur hennes liv skulle komma att förändras. Hon hade under många år haft drogproblem, och hade sedan tillbringat en tid till sjöss för att hålla sig ren efter att ha tagit sig ur sitt tunga heroinmissbruk.

– Jag började med hasch när jag var 12, när jag var 14 var jag heroinist. Jag har levt i kriminalitet och knark. Vissa dagar har jag haft hur mycket pengar som helst, andra dagar har jag sovit under en gran. Jag trodde aldrig att jag skulle bli äldre än 25 år, har Qristina Ribohn berättat i Realitystjärnorna på godset 2016.

Qristina blev Farmen-Qristina med hela Sverige.

När Farmen hade premiär på TV4 blev Qristina en rikskändis över en natt – hennes vredesutbrott i programmet sågs som toppklassig underhållning, och många hejade på den burdusa deltagaren.

Annons

– Det handlar ju inte så mycket om att sköta en farm som att kunna det här sociala spelet. Och det kan inte jag. Jag har aldrig kunnat det, jag har aldrig varit intresserad av det överhuvudtaget. Så vi kan väl säga att det sprack direkt, säger Qristina Ribohn till Aftonbladet.

Efter säsongen blev Qristina en flitig figur i medierna, och ständigt igenkänd. 2003 är hon med i programmet igen, och tävlar sedan i program som Fångarna på fortet och Club Goa.

Förlorar sonen i en olycka

2005 tar hennes liv en fruktansvärd vändning, när hon får beskedet som är alla föräldrars mardröm. Hennes son Robin har omkommit i en trafikolycka, något hon får veta av två poliser som kommer hem till henne.

– Robin var ett riktigt kärleksbarn, problemet var att jag inte visste hur man tar hand om ett barn. Jag tänker inte på det alls, jag skulle inte överleva då. Jag går inte ens till hans grav. Jag klarar inte det, berättade Qristina i Realitystjärnorna på godset.

Annons

I programmet konstaterade Qristina att hon ser sin sons tragiska bortgång som priset hon får betala för livet hon levde som missbrukare.

– Det är ett sätt för mig att se det. Det är fruktansvärt hårt, och det jag gjorde mot andra människor under min tid för att själv överleva var inte speciellt schyst. Jag höll på med droger, och mitt mål var att överleva själv. Jag var heroinist, och det var ganska dyrt. Det betydde att jag behövde se till att andra tog det också. Jag har väl tyvärr medverkat till att folk gått ner sig i tungt missbruk, en del kanske inte ens har överlevt.

Qristina Ribohn 2012.

I dag har Qristina lagt livet i rampljuset bakom sig, och lever ett stilla liv som pensionär i södra Sverige. Hon har varit i ett förhållande med samma man i över 30 år, och menar att deras framgångskoncept går ut på att de har en distansrelation.

– Vi har aldrig bott i samma stad. Ibland har vi inte ens bott i samma land eftersom jag inte har varit i Sverige så ofta. Det är de senaste 20 åren jag varit här mycket, men vi bor väldigt långt ifrån varandra fortfarande, har hon sagt till Aftonbladet.

Qristina var med i Realitystjärnorna på godset med profiler som Jan Emanuel från Robinson och Victoria Silvstedt.
Annons