Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Helena Paparizou lämnade Sverige – okända livet med maken utomlands

30 mar, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Hon slog igenom i duon Antique i början av 2000-talet, och vann hela Eurovision song contest för Greklands räkning 2005.
Men sedan dess har Helena Paparizou försvunnit från Sveriges radar – samtidigt som hon gör succé i sitt andra hemland Grekland.
– Jag är gift med en grek, som har ett jobb här. Om jag ska flytta hem så måste jag skilja mig, och det är jag inte redo för ännu, säger hon till Expressen.
Annons
Helena Paparizou – då och nuBrand logo
Helena Paparizou – då och nu

Det var efter millenieskiftet som duon Antique och låten Opa opa var allt som hördes på dansgolven, både i Sverige och Europa. Antique, bestående av svensk-grekiska vännerna Helena Paparizou och Nikos Panagiotidis, hade några intensiva år av turnerande och hits innan de splittrades 2003. Efter gruppens splittring fortsatte sångerskan som soloartist, och tog hem vinsten i Eurovision song contest för Greklands räkning, med låten My number one.

Efter vinsten i Eurovision har Helena Paparizou försvunnit från svenska folkets radar, men i Grekland har det gått desto bättre för henne. Där är hon en älskad artist och tv-profil i musikprogrammet The voice, där hon coachar aspirerande artister.

– Jag gör tv, jag är inne på mitt sjunde år nu. Jag gillar inte att använda ordet jury, man är en coach. Man är där för att vägleda de yngre artisterna som kommer till showen. Det är jättekul. Jag undervisar hur man ska uppträda och vad innebörden av olika låttexter är, säger Helena Paparizou i en intervju med Expressen.

Annons

Återförenas med gamla bandet

Hon flyttade till Grekland för att hon gifte sig med en grekisk man, och paret bor vackert nära vatten i huvudstaden. Trots att hon kan sakna Sverige med familj och barndomsvänner så har hon inga planer på att flytta tillbaka.

– Jag är gift med en grek, som har ett jobb här. Om jag ska flytta hem så måste jag skilja mig, och det är jag inte redo för ännu, säger hon till tidningen.

Nu återförenas Antique, och släpper låten Ti ti. Gruppen ska uppträda på den turnerande dagsfestivalen Vi som älskar 90-talet i Göteborg, Helsingborg och Stockholm.

Helena Paparizou idag.

– Vi gör det här med mycket kärlek, och vi hoppas att folk kommer omfamna det, säger Helena Paparizou till Expressen.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons