Helena Paparizou – då och nu
0:45

Efter reklamen: Helena Paparizou – då och nu

(0:45)

Slå på ljud

Det var efter millenieskiftet som duon Antique och låten Opa opa var allt som hördes på dansgolven, både i Sverige och Europa. Antique, bestående av svensk-grekiska vännerna Helena Paparizou och Nikos Panagiotidis, hade några intensiva år av turnerande och hits innan de splittrades 2003. Efter gruppens splittring fortsatte sångerskan som soloartist, och tog hem vinsten i Eurovision song contest för Greklands räkning, med låten My number one.

Efter vinsten i Eurovision har Helena Paparizou försvunnit från svenska folkets radar, men i Grekland har det gått desto bättre för henne. Där är hon en älskad artist och tv-profil i musikprogrammet The voice, där hon coachar aspirerande artister.

Sandra Dahlberg och Jimmy Janssons bråk efter uppbrottet

– Jag gör tv, jag är inne på mitt sjunde år nu. Jag gillar inte att använda ordet jury, man är en coach. Man är där för att vägleda de yngre artisterna som kommer till showen. Det är jättekul. Jag undervisar hur man ska uppträda och vad innebörden av olika låttexter är, säger Helena Paparizou i en intervju med Expressen.

Återförenas med gamla bandet

Hon flyttade till Grekland för att hon gifte sig med en grekisk man, och paret bor vackert nära vatten i huvudstaden. Trots att hon kan sakna Sverige med familj och barndomsvänner så har hon inga planer på att flytta tillbaka.

– Jag är gift med en grek, som har ett jobb här. Om jag ska flytta hem så måste jag skilja mig, och det är jag inte redo för ännu, säger hon till tidningen.

Grace Jones passionerade relation med Dolph Lundgren

Nu återförenas Antique, och släpper låten Ti ti. Gruppen ska uppträda på den turnerande dagsfestivalen Vi som älskar 90-talet i Göteborg, Helsingborg och Stockholm.

Helena Paparizou idag.

Karin Törnblom/TT

– Vi gör det här med mycket kärlek, och vi hoppas att folk kommer omfamna det, säger Helena Paparizou till Expressen.

Mest läst