Se stjärnorna som slog igenom i dokusåpor
0:55

Efter reklamen: Se stjärnorna som slog igenom i dokusåpor

(0:55)

Slå på ljud

Det var 2009 som Helena Puhakka blev ett bekant ansikte i hela landet när hon medverkade i TV3-programmet Ensam mamma söker. Helena var en då 37-årig ensamstående mamma i Karlskoga som ville hitta kärleken, och tog hjälp av programmet för att hitta sin partner.

Helena Puhakka blev känd i Ensam mamma söker.

Foto: Patrik Österberg/TT

Till slut föll hennes val på deltagaren Oscar, och de två blev ett par i programmet. Relationen höll bara i fem månader innan de gick skilda vägar, men när Helena ser tillbaka på tiden är det inget hon ångrar. I dag har de två ingen kontakt.

– Nej, men jag vet att det gått bra för honom och att han blivit pappa. Det är det jag vet, berättade Helena Puhakka för Hänt 2021.

Stefan Borsch lämnade Vikingarna – så lever dansbandskungen i dag

Därför försvann Helena Puhakka från rampljuset

Efter tiden i TV3-programmet syntes Helena Puhakka flitigt i tidningarna och på skvallersidorna. Men efter ett tag försvann hon helt från rampljuset - något som var ett medvetet val. Det var nämligen hennes barn som tröttnade på mammans kändisskap.

– Jag respekterade mina barn. De tyckte att det var väldigt jobbigt att mitt privatliv hamnade i pressen. Det var faktiskt så. Jag tänkte också: ”Herregud, vad vill folk egentligen veta om mig?” Jag var ju bara en glad liten skit från Karlskoga. Senare kom min sambo in i bilden. Jag ville respektera honom och hans familj också. De hade ju inte varit med i den här cirkusen, sa Helena Puhakka till Hänt.

Lasse Lönndahls sista önskan på dödsbädden

Sambon i fråga är två år äldre Lars. Det tog dock ett tag innan de två blev ett par, trots att de länge tyckte om varandra.

Helena Puhakka med barnen 2015.

Foto: Cecilia Liljeton/TT

– Lars och jag hade känt varandra i ganska många år. Det första klicket som kom var egentligen för nio år sedan! Sedan blev det ingenting. För fem år sedan träffades vi igen och då tänkte vi: ”Vad löjliga vi är, varför går vi som katten runt het gröt?” Våra vänner hade länge undrat vad fan vi höll på med. Jag frågade våra vänner om hur det var med honom och han frågade om hur det var med mig… Till slut blev vi ändå ihop. Äntligen, sa hon till Hänt.

Helena Puhakka med sambon Lars:

Mest läst