Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Så gick det för I en annan del av Köping-profilerna

22 mar, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
I en annan del av Köping.
Linda, Mats och Tobbe är bara några av de som blev välkända profiler i tv-programmet I en annan del av Köping.
Nu är en del av gänget tillbaka i Välkommen till Köping i Kanal 5.
Så här har det gått för de omtyckta Köping-profilerna!
Annons
7 otippade resmål du inte vill missa i Sverige i sommarBrand logo
7 otippade resmål du inte vill missa i Sverige i sommar

I realityserien I en annan del av Köping, som hade premiär 2007 på TV4, fick tittarna följa några av de inneboende på ett gruppboende i Köping. Serien producerades av Filip Hammar, ena halvan av tv-duon Filip och Fredrik, då det är hans syster och hennes kamrater som skildras. Programmet vann flera priser på Kristallengalan.

2020 kom en uppföljning på serien i Kanal 5, Välkommen till Köping, med en del av de gamla profilerna och en del nya.

Så har det gått för några av I en annan del av Köping-profilerna!

Annons

Linda Hammar

Filip Hammar och Linda Hammar.
Filip och Linda Hammar 2007, när första säsongen kom ut.

Som storasyster till Filip Hammar är det kanske inte så konstigt att Linda blivit den som är mest igenkänd från serien. Hon delar numera med sig av sitt liv i Köping inför tusentals följare på Instagram, och har också synts i sin brors olika program genom åren. När hon nyligen fyllde 50 år ställdes det till med stor fest i hennes ära, där både Filip och Fredrik och Lindas stora idol Rickard Olsson var på plats.

Linda Hammar har dock lidit av en del sjukdomsproblem. Under coronapandemin blev hon sjuk i covid-19, och blev väldigt medtagen av sjukdomen. Efter det har hon också haft problem med låga blodvärden, något tv-profilens mamma Tiina berättat om för Allas.

Annons

Linda Hammar var ihop med Mats Halvarsson i början av I en annan del av Köping, men när paret gjorde slut blev hon tillsammans med Lars-Åke Fransson, som hon också förlovade sig med. I mars 2022 gick dock Lars-Åke bort, 66 år gammal.

– Det är med sorg vi måste berätta att Lars-Åke, Lindas fästman, har gått bort efter en tids sjukdom. Saknaden är stor. Våra tankar går till hans familj och vänner. Nu ska vi ta hand om varandra och vårda minnet av Lars-Åke. Vi ber om att få bearbeta detta och sörja ifred, sa Filip Hammar till Aftonbladet då.

Linda och Tiina Hammar.
Linda Hammar med mamma Tiina i SVT:s talkshow Carina Bergfeldt 2022.

Mats Halvarsson

Mats Halvarsson.
Mats Halvarsson 2007.

Förutom Linda Hammar var Mats Halvarsson huvudperson i I en annan del av Köping. Efter att han och Linda gått skilda vägar hittade Mats kärleken i flickvännen Sofia, något som visas upp i Välkommen till Köping. Där visades också hur han friade till flickvännen genom att ta med henne upp i utkikstornet Norsasilon.

Annons

– En sak till. Jag vill fria till dig. Jag vill gifta mig med dig, sa han till flickvännen, som genast tackade ja.

– Jag älskar dig jättemycket, du är den bästa killen, sa Sofia efter frieriet i Välkommen till Köping.

Mats Halvarsson 2023.
Mats gör sig redo för bröllop i Välkommen till Köping.

Tobbe Jonsson

Tobbe Jonsson 2007.
Tobbe Jonsson 2007, när programmet vann på Kristallengalan.

Ständigt svärande Tobbe Jonsson blev en riktig tittarfavorit i I en annan del av Köping. När programmet började sändas dröjde det inte länge innan folk klippte ut hans roligaste tv-ögonblick till samlingsvideos på Youtube, framförallt med hans svordomar.

Annons

Tobbe tycker om att bowla och dricka kaffe. Han är också med i Välkommen till Köping, där han fortsätter visa upp sitt liv på gruppboendet i Köping. Kändisskapet har dock inte varit helt okomplicerat för Tobbe. Vännen Linda Hammar har berättat i tv-programmet att han tycker det är jobbigt att folk ropar efter honom på gatorna och säger att de vill ha kaffe.

– Han tycker det är jättejobbigt. Det vore nog väldigt bra om folk lät Tobbe vara i fred. Jag förstår att folk vill komma fram och prata. Men ändå, att man kan ta det lite lugnt, sa Linda.

Tobbe Jonsson 2023.
Tobbe i Välkommen till Köping 2023.
Annons
5 snackisar från veckan som gåttBrand logo
5 snackisar från veckan som gått
Annons