Janne Bylund
Bingolotto genom tiderna - minns du programledarna?
1:24

Efter reklamen: Bingolotto genom tiderna - minns du programledarna?

(1:24)

Slå på ljud

Komikern och tv-profilen Jan Bylund, idag 55, slog igenom som ståuppkomiker i Släng dig i brunnen på SVT 1990, och efter en framgångsrik komikerkarriär på 90-talet utsågs han till landets bästa komiker av Expressen 2004. Bylund var med i program som Klassfesten, Sing a long och Göteborgspatrullen, och programledde dessutom Söndagsöppet, innan han 2011 tog över Bingolotto efter Lotta Engberg.

Marcus Schenkenbergs okända liv i Tyskland – det gör modellen i dag

Programmet sändes på den tiden i TV4 Plus, och senare i Sjuan, medan högtidsprogrammen kring exempelvis påsk och jul visades i TV4:s huvudkanal.

Påsksändningen i TV4 2013 blev dock Bylunds sista i kanalen, och efter säsongen i Sjuan det året petades han helt från programmet – till sin egen stora besvikelse.

– Det är tråkigt. Jag ville fortsätta men det var inte mitt beslut. Det var Folkspel och ”Bingolotto” som bestämde detta och jag har känt det på mig sedan nyår, sa Jan Bylund till Aftonbladet när beskedet blev känt.

Björn Borgs flickvän Helena Anliot bar på en mörk hemlighet

Få våra snabba, enkla och supergoda recept direkt i din inkorg - klicka här!

Det gör Jan Bylund idag

Anledningen till att Bylund sparkades från jobbet var att Bingolotto skulle förnyas och locka en yngre publik.

– De säger att de vill förnya och förbättra programmet, göra om det helt enkelt. Då fanns det inte plats för mig. De vill ha en yngre publik och göra det lite fräschare. Vi har ändå en stadig publik på två- till trehundratusen som är något äldre. Det gäller att hitta en gyllene medelväg för att inte tappa dem, förklarade Jan Bylund till Aftonbladet.

Jan Bylund petades av Bingolotto.

Roger Lundsten/Aftonbladet/TT

Bingolotto togs över av Marie Serneholt under ett år, men sedan valde kanalen att gå i helt motsatt riktning och ta in Ingvar Oldsberg som programledare. Jan Bylund jobbar idag bland annat som konferencier och föreläsare.

The Storytellers – Lyssna med Markiz
5:14

Efter reklamen: The Storytellers – Lyssna med Markiz

(5:14)

Slå på ljud
Mest läst