Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

Så lever tidigare flickidolen Jason Priestley i dag

12 sep, 2023 
Jason Priestley spelade Brandon i Beverly Hills, 90210
Jason Priestley tog världen med storm i ungdomsserien Beverly Hills, 90210 på 90-talet. Numera är han fortfarande aktiv skådespelare och har både fru och barn. Känner du igen den tidigare flickidolen i dag, ungefär 30 år efter succén?
Annons
6 sevärda svenska serier och filmer på NetflixBrand logo
6 sevärda svenska serier och filmer på Netflix

Säkert minns du flickidolen Jason Priestley från ungdomsserien Beverly Hills, 90210, där han spelade ikoniska Brandon Walsh.

Miljontals tittare världen över följde tvillingarna Brandon och Brenda och deras vänner David, Donna, Kelly och Steve, i ungefär tio år. I Sverige visades serien för första gången på TV4 år 1991 och många följde kompisgruppens liv ända fram till år 2000 då den sista säsongen av Beverly Hills, 90210 sändes på svensk tv.

Jason Priestley från Beverly Hills, 90210

Men även om du troligen minns Jason Priestly från 90-talet så är det kanske inte lika troligt att du känner igen stjärnan i dag. Även om skådespelaren ännu är verksam och syns till lite här och där så är det inte alla som genast kopplar ihop honom i dag, med den flickidol som han var för ungefär 30 år sedan.

Annons

Så lever Jason Priestley i dag

Efter Beverly Hills, 90210 har Jason Priestley fortsatt skådespela och varit med i flera filmer och tv-serier. Snart kommer vi få se 90-talsstjärnan i en riktigt omtalad produktion, nämligen den kommande Viaplay-serien om Börje Salmings liv och karriär.

I tv-serien, som började spelas in medan hockeylegenden fortfarande levde, får vi se svenska filmstjärnor såsom Valter Skarsgård och Hedda Stiernstedt, men också återse Jason Priestley. Medan Valter Skarsgård axlar rollen som unga Börje spelar Hedda Stiernstedt hockeyproffsets tidigare fru Margitta Wendin, och Jason Priestley i sin tur spelar legendariske talangscouten Gerry McNamara – som upptäckte både Börje Salming och Inge Hammarström i Sverige.

Annons
Jason Priestley i serien om Börje Salming
Valter Skarsgård och Jason Priestley.

Här är Jason Priestleys familj

I dag är Jason Priestley gift och har två barn. Han och frun Naomi Lowde har varit ett par sedan år 2005 och deras kärlek har resulterat i dottern Ava Veronica Priestley och sonen Dashiell Orson Priestley.

Jason Priestleys fru
Jason Priestley och frun Naomi Lowde.
Annons

Jason Priestley har kallats för "näst intill oigenkännlig" i dag, jämfört med hur han såg ut för ungefär 30 år sedan då han slog igenom i Beverly Hills, 90210. Håller du med eller tycker du att han är sig lik?

Jason Priestleys familj och barn
Jason Priestley med sin familj.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons