Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Jenny Ulving försvann från rampljuset – nu är hon tillbaka

26 sep, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT, Instagram.
Jenny Ulving var en av 90-talets hetaste såpaskådisar, med rollen som Bella i Vänner och fiender.
Men efter framgångarna försvann Jenny från rampljuset, och gav sig i stället in på en helt annan bana.
Nu är dock skådespelaren tillbaka i en ny roll – där hon jobbar med Camilla Läckberg.
Annons
5 bevis på att alla kändisar såg ballare ut på 90-taletBrand logo
5 bevis på att alla kändisar såg ballare ut på 90-talet

Svenska skådespelaren Jenny Ulving föddes i Östersund 1979, men växte upp på luxuösa Lidingö i Stockholm. Efter att ha upptäckts av kända festfixaren Micael Bindefeld fick Jenny Ulving en av huvudrollerna i den populära tv-såpan Vänner och fiender, som sändes på TV3 och Kanal 5 på 90-talet.

Vänner och fiender, där Jenny spelade rollen som Bella, och spelade mot skådespelare som Allan Svensson och Anki Lidén, sändes första året på TV3, men flyttades sedan över till Kanal 5, där de fortsatte serien fram till 2000. Som bäst nådde serien en tittarskara på 600 000 personer per avsnitt, en siffra som dock sjönk med flytten till Kanal 5.

Annons

Efter sin medverkan i såpan fortsatte Jenny Ulving sin skådespelarkarriär några år. Hon fick roller i Gustaf Skarsgård-filmen Den osynlige och skräckfilmen Strandvaskaren.

Jenny Ulving var en het skådespelare i början av 00-talet.

Jenny Ulving tillbaka i tv-rutan

Men efter 2004 blev det tyst från den forna Vänner och fiender-stjärnan. Jenny Ulving valde att lägga skådespeleriet på hyllan, och i stället utforska andra karriärmöjligheter. I dag driver Jenny inredningsföretaget Ulving McCabe. Företaget driver hon med maken Paul McCabe, som hon också har flera barn tillsammans med.

Jenny Ulving på mingel 2013.

Åren av tystnad från Jenny i tv-rutan innebär dock inte att hon lagt sitt skådespeleri på hyllan för gott. 2016 hade hon en roll i Maria Wern – De döda tiger, och nu är Jenny Ulving McCabe aktuell i den nya serien signerad Camilla Läckberg, Strandhotellet. I serien spelar Jenny mot bland annan Marianne Mörck och en annan 90-talsikon likt henne själv, Samuel Fröler.

Annons