Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Jesper Börjessons nya liv – efter åren i TV4

17 okt, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTv4, TT.
Nyhetsmorgon-programledaren Jesper Börjesson lämnade TV4 efter 25 år på kanalen, och gick till ett teknikkonsultföretag.
I en intervju med Aftonbladet berättar han nu om sitt nya liv – och vad som skulle krävas för att han skulle återvända till tv.
– Skulle det dyka upp något kul är det klart det vore lockande, säger Jesper Börjesson.
Annons
Video: Så såg programledarna i Nyhetsmorgon ut i början av sina karriärerBrand logo
Video: Så såg programledarna i Nyhetsmorgon ut i början av sina karriärer

Jesper Börjesson var en av de mest ikoniska programledarna i TV4:s morgonflaggskepp Nyhetsmorgon – men efter 25 år på kanalen gjorde Jesper Börjesson sin sista tv-sändning i början av 2020, bara veckor efter att ha meddelat att han skulle lämna.

Programledaren valde att göra något helt annat, och gick från tv till ett teknikkonsultföretag, där han fick titeln ”Head of learning” – det är Börjesson som sprider informationen om företagets arbete med bland annat solkraft och vindkraft. Den forna TV4-profilen har exempelvis startat Youtube-kanal där han intervjuar personer i branschen.

Att gå från att göra morgon-tv, där han hade klockan ställd på 03.35, till att ha ett vanligt nio till fem-liv har varit en omställning-

Annons

– Jag kan vara med på barnens fotbollsmatcher och träningar och jag kan även träffa kompisar och gå ut och käka. När man körde lördagar kunde man ju aldrig hitta på något på fredagarna. Det var bara att hålla sig i skinnet, läsa på och vänta på att man skulle upp och jobba. Det hade jag i och för sig ingenting emot och det var såklart inte synd om mig. Men nu hinner jag med mycket mer i livet och det är härligt, säger Jesper Börjesson till Aftonbladet.

Öppnar för återkomst till tv

Jesper Börjesson minns hur konstigt det kändes att säga upp sig från arbetsplatsen han hade varit på under över två decennier.

– Det var sjukt läskigt att ta det där klivet och gå in och prata med chefen och säga upp sig och sedan skriva på alla papper för det nya jobbet. Jag hade jätteont i magen när det skulle göras. Men när det väl var gjort hade jag en sådan otroligt skön känsla i kroppen, och den har jag fortfarande kvar, konstaterar han.

Även om Jesper är nöjd med sin nya tillvaro, och trivs med de nya arbetstiderna, så har han inte stängt dörren helt för att återvända till tv i framtiden.

– Skulle det dyka upp något kul är det klart det vore lockande, men det beror ju helt på vad det är. Men jag kände att jag behövde göra något annat och jag tror många journalister skulle mår rätt bra av att byta jobb och få lite andra perspektiv på tillvaron.

Annons