Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

00-talsstjärnan Josh Hartnett hyllas – så ser han ut nu

24 apr, 2024 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Josh Hartnett i Pearl Harbor.
Med filmer som Pearl Harbor och Black Hawk Down blev Josh Hartnett en av tidiga 00-talets mest hyllade filmhunkar.
Nu är han tillbaka i en film av M. Night Shyamalan – och internet går i spinn av den obehagliga trailern.
Annons
Här är filmerna som gjordes mot alla oddsBrand logo
Här är filmerna som gjordes mot alla odds

Få personer är så tätt förknippade med tidigt 00-tal som amerikanska skådespelaren Josh Hartnett. Han slog igenom redan i slutet av 90-talet med filmer som Virgin Suicides och The Faculty, men det var först med rollen i andra världskriget-filmen Pearl Harbor som han blev en stjärna över hela världen. Den tragiska och romantiska krigsfilmen, där han spelar mot Ben Affleck och Kate Beckinsale, blev både hyllad och hatad – men det går inte att komma ifrån att den gjort intryck på en hel generation.

Annons

Samma år hade Josh också huvudrollen i en annan krigsfilm – Black hawk down – och hans plats i Hollywood var cementerad. Åren som följde var han med i en rad olika filmer, mer eller mindre hyllade, men mot slutet av 00-talet började han försvinna från rampljuset.

Josh Hartnett i Pearl Harbor.
Josh Hartnett i Pearl Harbor.Touchstone/Jerry Bruckheimer Inc/Kobal/REX

Josh la aldrig skådespeleriet helt på hyllan, men under 2010-talet syntes han allt mer sällan, och filmerna han gjorde blev inte särskilt uppmärksammade.

I en intervju 2017 konstaterade Josh Hartnett att han tog ett steg tillbaka från offentligheten för att han kände att han tappade kontroll över sitt eget liv.

Annons

– Att bli uppslukad av att jaga ett mål som inte nödvändigtvis definierar dig är lönlöst, och jag ville få ett mer hälsosamt perspektiv på det. Inte bara på kändisskapet i sig själv, men jakten på rikedom och annan kompensation, har han sagt till Huffpost.

Tillbaka i ny omtalad roll

Nu har stjärnan dock tagit ett steg tillbaka in på vita duken – och är mer hypad än på länge. Efter att ha spelat en roll i den prisdränkta filmen Oppenheimer är han nu tillbaka med huvudrollen i en film av omtalade regissören M. Night Shyamalan, mannen som gjort filmer som Sjätte sinnet och Split.

I filmen Trap, som kommer i augusti men vars trailer nyligen släpptes, spelar Josh Hartnett en pappa som följer med sin dotter på en efterlängtad konsert – men han bär på en mörk hemlighet.

Josh Hartnett i Trap 2024
Josh Hartnett spelar huvudrollen i TrapFoto: Youtube.

Den obehagliga trailern har blivit ordentligt omtalad på sociala medier, och folk har redan kallat det Josh Hartnetts ”återkomst”.

Se svenska skådespelare då och nuBrand logo
Se svenska skådespelare då och nu
Annons