VIDEO: Kändisarna med de mest spektakulära 80-talshåren – så ser de ut i dag
0:53

Efter reklamen: VIDEO: Kändisarna med de mest spektakulära 80-talshåren – så ser de ut i dag

(0:53)

Slå på ljud

Är det något frisyrmode som verkligen satt avtryck i modehistorien så är det håren från 1980-talet. Långt, burrigt, stort och ja, helt enkelt liiite mycket. Av allt. Feminas redaktion har grävt i bildarkiven och hittat en härlig bildskatt, fylld av foton på det mest spektakulära 1980-talshåret efter det andra. Se, njut – och förfasas!

Joey Tempest

Joey Tempest erövrade, under 1980-talet, världen med sitt band, Europe, och megahiten The Final Countdown. Hans frisyr, med lugg och slingor, var extra allt. I dag är den lite mer diskret.

Lili Päivärinta och Sussie Päivärinta

Lili och Sussie var 1980-talets mesta systerduo. Både då det kom till musik, mode och hår. I dag är de visserligen fortfarande blonderade. Men håren är betydligt mindre framträdande.

Tommy Steele bevarade Elvis hemlighet i alla år – nu berättar han sanningen

Ankie Bagger

Artisten Ankie Bagger började karriären som körtjej bakom både Dr. Alban och Lili och Sussie, innan hon fick sitt genombrott som soloartist med låten People say it's in the air 1988. I dag är hennes hårsvall visserligen fortfarande långt, men betydligt mindre framträdande.

Tommy Nilsson

Artisten Tommy Nilssons hår må vara halvlångt, än i dag, men det går inte att jämföra med det permanentade svall han hade under 1980-talet.

Angélique Widengren

Under 1980-talet var Angélique Widengren med i gruppen Sound of Music och hade ett hår som många avundades. I dag lever hon ett mer tillbakadraget liv. Med en mer tillbakadragen frisyr.

Kee Marcello

Under 1980-talet var Kee Marcello med i gruppen Easy Action. Hans hår var en stor snackis och kopierades av många. I dag är Kees hår fortfarande ganska långt, bara en smula mer platt.

Yvonne Ryding

Yvonne Ryding blev Miss Universum 1984. Och med den titeln korades hon också till stilikon för en mängd unga kvinnor. Hennes hår var kanske det mest eftertraktade. I dag är hennes hår fortfarande långt och avundsvärt. Men lockarna har fått ge vika för ett rakare svall.

Anne-Lie Rydé

Artisten Anne-Lie Rydés hår var både uppklippt och tuperat under 1980-talet. I dag bär hon det mest uppsatt.

Nanne Grönwall

Nu, som då, när Nanne Grönwall sitt hår långt. Men under 1980-talet var det betydligt mer tuperat, permanentat och sprejat.

SE OCKSÅ: Se 5 knep för vackert hår
1:04

Efter reklamen: SE OCKSÅ: Se 5 knep för vackert hår

(1:04)

Slå på ljud