Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelserMitt liv

Kari Bernhardt väntade Björn Borgs barn

17 mar, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Tennislegendaren Björn Borg har haft många uppmärksammade romanser, och relationerna har avlöst varandra.
Innan Borg träffade sin nuvarande fru Patricia var han tillsammans med amerikanskan Kari Bernhardt – som blev gravid.
– Vi hade velat behålla barnet. Det var hemskt att jag förlorade det, har Kari sagt till Aftonbladet.
Annons
TV: 10 kändispar som har gjort slut under åretBrand logo
TV: 10 kändispar som har gjort slut under året

Björn Borg är inte bara Sveriges bästa tennisspelare genom tiderna – han har också varit en av våra mest omskrivna sportprofiler. Den blonda tennisikonen gav upphov till löpsedlar världen över både för sina sportsliga framgångar, likväl som sina privata relationer.

Först var tennisspelaren gift med rumänska tennisspelaren Mariana Simionescu mellan 1980 och 1984, innan han fick barn med 11 år yngre modellen Jannike Björling. När relationen tog slut med henne efter några hittade Björn kärleken i italienska sångerskan Loredana Bertè, som han var gift med i fyra år fram till 1993.

Redan 1992 träffade Björn Borg amerikanskan Kari Bernhardt på en tennisplan, och de två inledde så småningom en långvarig relation med varandra. Precis som tennisspelarens andra relationer blev det stora rubriker på skvallertidningarna världen över. Men samtidigt som de var paret det pratades om var det många som reagerade på att Björn inte kunde släppa sina gamla ex. Han åkte på semester med Jannike Björling och deras son Robin till Thailand, och han hälsade på exflickvännen Helena Anliot i Australien.

Annons
Björn Borg och Kari Bernhardt.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Flyttade till Sverige – sen tog det slut

Trots allt detta valde Kari att flytta till Stockholm från USA för att leva med Björn – för att planera deras bröllop. Men det blev inget bröllop. Istället gjorde Björn slut och Kari fick flytta hem till USA igen.

I dokumentären Björn Borgs kvinnor som Aftonbladet skrev om 2011 säger Kari att hon under relationen med Björn var gravid med hans barn.

– Jag blev faktiskt gravid med Björn, men jag fick missfall. Vi hade velat behålla barnet. Det var hemskt att jag förlorade det, säger hon.

När dokumentären spelades in hade Kari Bernhardt börjat arbeta som inredningsarkitekt hemma i USA.

Annons
Se också: Så såg svenska kändisparen ut - när de träffades och nuBrand logo
Se också: Så såg svenska kändisparen ut - när de träffades och nu
Annons