Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Kitty Jutbrings succé efter Big brother – så lever hon i dag

02 nov, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Kitty Jutbring var en av de första stora kändisarna som slog igenom i Big brother, för att senare medverka i Club Goa.
Men efter en framgångsrik karriär på SVT och P3 har profilen försvunnit en del från rampljuset.
Så här lever Kitty Jutbring i dag!
Annons
Se stjärnorna som slog igenom i dokusåporBrand logo
Se stjärnorna som slog igenom i dokusåpor

Det var 2002 som Big brother-publiken först fick träffa Kitty Jutbring. Den 25-åriga tjejen med färgglatt hår och 80-talsstil blev en av favoriterna, och blev omskriven när hon och några andra deltagare valde att sätta upp ett onanitält i huset.

Kitty Jutbring tävlade i Let's dance 2009.

Efter dokusåpan var Kitty Jutbrings karriär i rampljuset ett faktum. Hon tävlade härnäst i Club Goa och har också varit med i Fångarna på fortet, och därefter fick Kitty Jutbring jobb i public service och blev programledare både i P3 och på SVT. 2008 var hon en av programledarna i första uppsättningen av numera ikoniska välgörenhetsveckan Musikhjälpen, tillsammans med Henrik Torehammar och Ehsam Noroozi. Hon har också varit programledare för barnprogrammet Labyrint och ungdomsprogrammet Hasses brorsas låtsassyrras kompis i SVT.

Annons

Efter Big brother har Kitty Jutbring liknat sitt mående efter programmet med posttraumatisk stress.

– Det blev som en chock. Man hade ju ingen medievana innan. Det gick så fort. Det är en annan sak om man sakta vänjer sig med det nya livet, sa hon till Expressen.

– Klimatet är ju sådant att man ska göra "roliga oväntade grejer". Man ska utmärka sig. Hela läget är ju perfekt för att det ska bli "bra tv". Men det är ju ofta inte lika roligt i efterhand, när man kanske ska gå tillbaka till sitt jobb.

Kitty Jutbrings mammaliv

Kitty Jutbring är gift med musikern Per Störby, och paret har tre barn tillsammans – Nikki-Lo, Kimmi-Kid och Jim-Jim. På Kittys sociala medier är det barnen och mammalivet som står i fokus, och mellan 2012 och 2017 bloggade hon för mammatidningen Mama. Det jobbet blev hon dock av med för att hon inte uppfyllde kraven och uppdaterade tillräckligt ofta.

Kitty Jutbring 2017.

”Jag har helt enkelt inte skött mig, inte hållit mig uppdaterad, inte taggat, delat, läst andra bloggar, och tusen andra saker som en bra ”influencer” ska och bör. Jag orkar liksom inte vara så på och så med och så het som förväntas och behövs”, skrev hon i bloggen innan den lades ner.

Hon konstaterade att hon tidigare hade drabbats av utbrändhet, något som fick henne att ändras sina värderingar i livet. I dag har hon valt en mer tillbakadragen livsstil, och syns inte ute på de röda mattorna eller i tv-rutan på samma sätt.

”Jag tror inte att vi människor kommer palla den här ständiga uppkopplingen länge till, alla tusen plattformar etc, bara kolla sjukskrivningsstatistiken! Själv jobbade jag mig in i väggen och fick omvärdera allt. Hellre lycklig än lyckad, eller hur?”

Annons