Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Lisa Syrén lämnade Ring så spelar vi – nya livet

27 mar, 2023 
AvAino Oxblod
FotografKarin Törnblom/TT
I 22 år ledde Lisa Syrén populära tv-programmet Ring så spelar vi.
Men efter en bortgång i familjen valde programledaren att lämna uppdraget – för att tillbringa mer tid med sin kärlek Mikael.
– Jag har det bättre i livet än jag någonsin kunnat ana, berättar Lisa Syrén om sitt liv i dag.
Annons
Laila Bagge om kraschen efter inspelningen - och stödet från KoroshBrand logo
Laila Bagge om kraschen efter inspelningen - och stödet från Korosh

Radioprofilen Lisa Syrén må vara förknippad med klassiska programmet Ring så spelar vi – men hennes karriär på riksradio började långt tidigare. Redan 1993 blev Lisa programledare i Karlavagnen, ett kvällsprogram som sändes flera dagar i veckan.

Efter tre år på Karlavagnen kom nästa prestigeuppdrag – det var då Lisa Syrén blev programledare för Ring så spelar vi, som sänds varje lördagsmorgon. Efter 15 år på Karlavagnen lämnade Lisa Syrén det uppdraget, och fokuserade på Ring så spelar vi, Sveriges radios största program.

När hon väl valde att sluta efter 22 år, 2018, var det något hon hade funderat på länge. Hon hade under en period pendlat mellan Växjö och Karlskoga, och bestämt att hon skulle gå i pension antingen vid 63 års ålder eller när hennes pappa Carl-Ola, som bodde i Växjö, gick bort.

Lisa Syrén 2017.
Lisa Syrén var programledare i Ring så spelar vi i 22 år.

– Jag hade ju pappa kvar där uppe, så jag bodde hos honom och fixade allt. Han blev 99 år och bodde hemma så det var rätt mycket att göra. Att sända Ring så spelar vi var ju det lilla jag gjorde, säger Lisa Syrén i en intervju med Expressen.

Annons

Lisa Syrén hittade kärleken på nätet

När pappan somnade in valde Lisa att lämna radioprogrammet, för att kunna tillbringa mer tid med sin stora kärlek, maken Mikael Jardbrink. Paret träffades på en nätdejtingsajt 2011, och redan året därpå gifte de sig. Eftersom hon hade jobbat lördagsmorgnarna i 22 år, så hade Lisa gått miste om det vanliga fredagsmyset, som hon nu värdesätter.

I intervjun med Expressen säger Lisa att hon önskar att hon och maken hade träffats tidigare – men att det var meningen att de skulle få kontakt när de gjorde det.

– Men så var det ju inte och antagligen hade vi inte sett varandra om vi hade träffats som unga. Man formas ju av livet. Han är verkligen min parhäst, som utmanar mig intellektuellt och som jag har roligt ihop med. Jag har det bättre i livet än jag någonsin kunnat ana.

Lisa har inte velat gå helt i pension dock efter att ha lämnat Ring så spelar vi. Nu sänder hon på webbkanalen P4 Plus, och har fått fin respons från lyssnare som saknar henne i etern.

– Jag får rätt många brev och folk tycker om att höra min röst fortfarande. Det finns också en glädje för mig att finnas kvar på något sätt. Jag har i alla fall skrivit på för ett år till, säger Lisa Syrén till Expressen.

Annons