Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Monika Ahlberg om äktenskapet med Tommy Berggren

23 mar, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Monika Ahlberg är en av Sveriges mest kända kokboksförfattare, och har gett ut 22 böcker.
Fram till 2013 var hon tillsammans med omskrivna skådespelaren Tommy Berggren – men har erkänt att de borde separerat tidigare.
– Det hade varit bättre om jag hade fått ändan ur vagnen tio år tidigare, har Monika sagt till Expressen.
Annons
Mello-artisterna som träffade kärleken på jobbetBrand logo
Mello-artisterna som träffade kärleken på jobbet

Som ung var det inte nödvändigtvis mat som var Monika Ahlbergs stora passion – hon skulle bli balettdansös, och flyttade 1980 upp till Stockholm från Marstrand för att utbilda sig på Balettakademien. Utbildningen ledde till att Monika sedan arbetade som balettdansös fram till 1991.

Under karriären hade Monika en ansträngd relation till mat, och hade perioder då mat och vikt gav henne ångest.

– Jag har som de flesta dansare varit och nosat på ätstörningar. Det är konstigt att maten som på den tiden var min olycka blev min stora lycka. Visst har jag varit i gränslandet där. Inte så jätteallvarligt, men jag är rätt lång – 1,75 meter – och då var jag tvungen att vara ännu smalare för att danspartnern skulle klara av att lyfta mig, säger Monika Ahlberg i en intervju med Expressen 2018.

Annons

I intervjun konstaterar Monika att hon inte haft problem på 19 år, och att hon blev snällare mot sig själv när hon födde sina tvillingar.

Monica Ahlberg 2023.
Monika Ahlberg är känd matlagningsprofil som också syns i tv.

Monika Ahlberg om uppbrottet från Tommy Berggren

Tvillingarna har hon med expartnern Tommy Berggren. I samband med flytten till Stockholm i början av 1980-talet träffade Monika Ahlberg nämligen skådespelaren Tommy Berggren, då känd som Thommy Berggren. Paret var tillsammans fram till 2013, och har tre numera vuxna barn tillsammans.

Annons

– Vi har ju tre barn tillsammans och vi har haft 20 fantastiska år ihop. Han är en av mina stora kärlekar. Jag har haft förmånen att få bli så otroligt älskad av två så underbara män och jag har också fått älska dem tillbaka. Jag är jättetacksam över att ha fått vara med om detta. Tommy kommer alltid att ha en plats i mitt liv, så klart, sa Monika Ahlberg i intervjun.

Samtidigt menar hon att uppbrottet från exet borde ha inträffat ett decennium innan det gjorde.

– Av massor av olika skäl tog det lite för många år från den dagen som jag kände att det inte längre fungerade till dess att jag gick. Det hade varit bättre om jag hade fått ändan ur vagnen tio år tidigare.

Monika Ahlberg och Tommy Berggren.
Monika Ahlberg och Tommy Berggren har tre barn ihop.
Annons
Nostalgi: Det här kostade bio, kaffe och mjölk förr i tidenBrand logo
Nostalgi: Det här kostade bio, kaffe och mjölk förr i tiden
Annons