Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelserMitt liv

Mariana Simionescu: Björn Borg var mitt livs kärlek

15 jul, 2021 
Mariana Simionescu och Björn Borg.
De var båda tennisproffs, och hade en himlastormande romans, men efter fyra år som gifta sprack det för Björn Borg och Mariana Simionescu.
Men medan den svenska stjärnan är lyckligt gift sedan 19 år tillbaka, så har den rumänska tennisspelaren svårt att gå vidare.
– Jag vet inte om jag var det för honom, men han var mitt livs kärlek, har hon sagt.
Annons
Kändisar som blivit brutalt dumpade av andra kändisarBrand logo
Kändisar som blivit brutalt dumpade av andra kändisar

Mariana Simionescu var bara 19 år gammal när hon träffade Björn Borg för första gången. Precis som den framgångsrika svensken så var hon tennisproffs, och på besök i Paris 1976 råkade de två bo på samma hotell. Det dröjde inte länge innan Mariana och Björn Borg, 20, blev ett par.

Björn Borg och Mariana Simionescu.

Tennisspelarna var tillsammans i fyra år innan de gifte sig 1980, på ett flådigt bröllop i Bukarest i Mariana Simionescus hemland Rumänien.

Men bara fyra år senare så skilde sig paret, och relationen tog slut.

– Det känns som om det var i går som Björn och jag bröt upp. Jag kan inte säga varför. Det var varken jag eller han som gjorde slut. Det var en så komplex situation. Vi hade på något sätt liksom fått nog. Våra liv var så fulla av omtumlande händelser. Under det sista året hade vi inget förhållande värt namnet. För folk var överallt runtomkring oss. Nej, vi hade inget normalt liv och Björn orkade inte med det längre, har Mariana berättat för Hemmets journal.

Annons

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Mariana Simionescu kom aldrig över Björn Borg

Björn Borg gick snabbt vidare och fick sonen Robin med Jannike Björling bara året därpå, och mellan 1989 och 1993 var han gift med italienska sångerskan Loredana Bertè. Sedan 2002 är Björn Borg gift med Patricia Östfeldt, som han har sonen Leo med.

Men för Mariana Simionescu gick det inte lika snabbt att gå vidare – hon gifte aldrig om sig och ser fortfarande exmaken som sitt livs kärlek.

– Jag vet inte om jag var det för honom, men han var mitt livs kärlek, har Simionescu sagt i en intervju med Daily Mail.

I samband med att filmen Borg hade premiär i Stockholm 2017 så var Mariana på plats, och träffade exmaken för första gången på många år. Bioupplevelsen blev emotionell för rumänskan.

– I slutet av filmen ville jag gråta. Under filmens gång fanns inte utrymme för det, det var så intensivt, men det kom mycket känslor, sa hon till Aftonbladet.

Mariana Simionescu pågalapremiären av Borg 2017.

Mariana Simionescu lever ensam, men hade en relation med tidigare formel 1-föraren J-L Schlesser under några år, som hon fick den numera vuxna sonen Anthony med.

Annons