Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Marit Bergman försvann från rampljuset – nya frisyren

05 okt, 2022 
AvAino Oxblod
FotografInstagram, TT.
Marit Bergman var en av 00-talets stora artister, men sen försvann hon från rampljuset.
Nu visar hon upp en helt ny look – där hon är coolare än någonsin i sitt nya hår.
Så lever Marit Bergman i dag!
Annons
Se också: 7 kändisar med deras naturliga hårfärgBrand logo
Se också: 7 kändisar med deras naturliga hårfärg

Många av oss minns Marit Bergman som en av de stora popprofilerna på tidiga 2000-talet, men sångerskan från Rättvik slog faktiskt igenom redan i mitten av 90-talet med bandet Candysuck, där hon spelade gitarr. 2002 släppte hon sitt första egna album, 3.00 A.M. serenades på eget skivbolag, och framgångarna med albumet gjorde att hon snart fick skivkontrakt med Sony. Därefter följde en ep, duett med Moneybrother och uppföljaralbumet Baby, dry your eye – det sistnämnda vann Marit Bergman två Grammisar 2004.

Marit Bergman fortsatte släppa musik under 00-talet, innan hon flyttade till New York och bodde där i flera år. I dag bor hon i Sverige igen, men har valt att ta mindre utrymme i offentliga sammanhang, och ses sällan göra intervjuer eller framträdanden.

Annons

Nu håller Marit Bergman på att spela in sitt nya album, och under inspelningarna har hon tagit hjälp av gitarrlegendaren Janne Schaffer. På hans sociala medier poserar de två tillsammans, och Marit Bergman visar upp en ny look som gör henne svår att känna igen. Det är inte konstigt att förknippa artisten med det långa svarta hår med snedlugg hon hade tidigare i karriären – men nu har hon i stället klippt en kort page som är någonstans mellan grå och lila.

”Fantastiskt kul att få gästa Marit Bergmans kommande skiva. En otroligt fin låt!”, skriver Janne Schaffer till bilden.

Så lever Marit Bergman i dag

I en intervju med Marit i tidningen Mama 2019 berättade artisten om sitt liv som tvåbarnsmamma, och hur bra det är att vara frilansande musiker när barnen växer upp. Då arbetade hon med musiken till filmatiseringen av barnböckerna Sagasagor.

– Jag är ganska van vid att ha med båda barnen. Nu känns det som att jag har vabbat i ett halvår, så då är jag lite less, men det är ju så det är. Det är lyxigt att ha ett jobb där man kan ha med barnen både när de är friska och krassliga, sa hon då.

Annons

Artisten har två barn, sonen Marius från en tidigare relation och dottern Juni med en annan partner. Att hon inte har en klassisk kärnfamilj, där hon dessutom hade ett långdistansförhållande med Junis pappa, är något artisten trivts med.

– Det känns som att det är så mycket med en kärnfamilj. Det kan vara väldigt fint och mysigt för alla men det innebär också att man sluter sig i sin lilla enhet och måste kämpa för att bryta sig ur den bubblan och ha kontakt med världen utanför på något vis. Det känns som att det blir små bubblor överallt istället för att man sitter ihop med resten av samhället.

Annons