Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Martin Dahlins nya liv efter uppmärksammade relationen

14 apr, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTt.
Martin Dahlin var en av de avgörande spelarna i fotbollstruppen i VM 1994, som kom hem med brons till Sverige.
Efter den hyllade karriären och uppmärksammade relationer – bland annat med Hannah Graaf – har stjärnan val bort kändisskapet och lämnat Sverige.
– Min tid i rampljuset är över, sa han till Expressen 2017.
Annons
5 av de största stjärnorna i damlandslaget inom svensk fotbollBrand logo
5 av de största stjärnorna i damlandslaget inom svensk fotboll

Martin Dahlin började sin omfattande karriär i Lunds BK, innan han värvades till Malmö FF. Där blev han 1988 både skyttekung och hjälpte klubben ta SM-guld, bara 20 år gammal. Han värvades senare till storlag i Bundesliga och Italien.

Martin Dahlin gjorde succé i VM 1994.

Men det är prestationerna i landslaget som många förknippar Martin Dahlin med. Under 60 matcher gjorde han 29 mål, och var avgörande för att Sverige skulle lyckas ta sig till bronsmatchen i VM 1994, och sedan komma hem med ett VM-brons.

Annons

1999 spelade han sin sista proffsmatch, bara 31 år gammal- Ryggsmärtor och förslitningsskador tvingade honom att lägga toppkarriären på hyllan. Redan 1994 hade han grundat sitt modemärke Dahlin shirts, som han fortfarande driver, och Martin fortsatte in i företagsvärlden efter proffskarriären. Sedan 2001 driver han en framgångsrikt fotbollsagentur, Md management, som representerar många namn i svenska landslaget.

Thomas Ravelli och Martin Dahlin på Fotbollsgalan 2004.

Under sin proffskarriär sågs Martin Dahlin ofta med vackra kvinnor vid sin sida, och flickvännerna avlöste varandra på röda mattan. En av de mer uppmärksammade relationerna var den med Hannah Graaf 1998 – som gjorde att Magnus Hedman och Magdalena Graaf träffade varandra. Det var nämligen på Martin Dahlins och Hannah Graafs initiativ som de två sågs för första gången, när de fyra lunchade på restaurangen Sophies bar i Stockholm.

Annons
Martin Dahlin och Hannah Graaf 1998.

Så lever Martin Dahlin efter proffskarriären

Idag lever Martin Dahlin ett tillbakadraget liv, och har sedan länge lämnat Sverige bakom sig. Han bor numera i Monaco med frun Josephine och barnen Lilly och Julian, samt har ett sommarhus i Stockholms skärgård. Det är från Monaco han sköter sin framgångsrika agentur.

– Det blir tyst väldigt snabbt efter karriären och man får inte den bekräftelse eller de kickar man fick då. Jag har en väldigt klok mamma som tidigt sa till mig att hitta något annat som jag kan må bra av där jag kan känna mig behövd, ta ansvar och känna mig duktig. För mig är detta ett sätt att förlänga min karriär, berättade han för Expressen 2017.

Annons

I intervjun berättar han hur han trivs med familjelivet i Monaco, där han lämnar barnen på skolan, gymmar och umgås med vänner. Men han är öppen för att flytta tillbaka till Sverige i framtiden.

Martin Dahlin med sin fru Josephine Wallgren 2014.

– Sverige för mig är fortfarande världens bästa land, så vi kommer nog att flytta hem en dag, men när det blir vet vi inte.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons