Se stjärnorna som slog igenom i dokusåpor
0:55

Efter reklamen: Se stjärnorna som slog igenom i dokusåpor

(0:55)

Slå på ljud

Året var 2000 och Expedition: Robinson var den stora dokusåpan i Sverige. Men då dök Baren upp på TV3 och gjorde omedelbar succé. En av de stora stjärnorna i programmet var Meral Tasbas, som gjorde sig känd för att vara duktig på att skapa pakter. Hon hade siktet inställt på prispengarna, och trots att hon inte vann tjänade Meral flera hundra tusen kronor på de efterföljande barturnéerna.

Meral Tasbas 2002.

MARKUS MARCETIC

– Jag visste inte ens vad jag gav mig in på när jag skrev på papprena. På den tiden var ”Robinson” vår enda dokusåpa. Jag visste bara att det fanns en chans att vinna pengar och jag ville bara vinna, berättade Meral Tasbas i en stor intervju med Aftonbladet 2020.

Livet efter dokusåpan har minst sagt varit händelserik för Meral, och en av de mer omskrivna händelserna är hennes romans med Hollywoodstjärnan John Cusack. De två träffades på en bar i Argentina, där skådespelaren kallade Meral för ”den vackraste tjejen han sett på många år”. Men romansen ledde inte till något gott för Meral, som jagades av fotografer efteråt.

– Jag berättade aldrig för John att jag var känd i Sverige och jag var livrädd att han skulle få reda på uppståndelsen runt mig och tänka ”What the fuck?”. Men jag fick inte stopp på pressen och jag kunde inte sluta googla mig själv heller. Folk skrev saker som ”John Cusack var min favoritskådis men nu har han sjunkit så lågt”. Det var jättehemskt. Jag låg på en madrass i mitt vardagsrum och jag bara grät och grät. Jag fick panikångest, har Meral sagt i en tidigare intervju med tidningen.

John Cusack var en av Hollywoods stora namn på 90-talet.

Rights Managed

Sökte vård på psykakut

Till slut tvingades Meral Tasbas söka vård för sin ångest efter romansen, och tog en taxi till St Görans psykakut i Stockholm.

– Jag låg i fosterställning och grät och när läkaren frågade vad som hade hänt sa jag: ”Jag har träffat en Hollywoodstjärna och jag har blivit jagad av paparazzi”. Jag minns hans blick, haha! Jag fick lugnande och stannade där en natt innan jag åkte hem, säger hon i intervjun.

Ett år efter Cusack-romansen hittade Meral kärleken Johan Carlström. Han är vän med prins Carl Philip, vilket har gjort att Meral Tasbas setts på flera tillställningar som hållits av prinsparet – inte minst deras bröllop.

2018 fick Meral och Johan sonen Ralph tillsammans. Men hon vill inte ha några fler barn, trots att hon älskar att vara mamma.

– Hatten av för dem som som har två, tre eller fyra barn. Det är coolt. Men inte en enda cell av mig vill ha ett barn till. Graviditeten var ju hemsk. De plockade ut Ralph i vecka 35, alltså fem veckor för tidigt, för jag mådde så dåligt, säger hon i Aftonbladet.

Så såg kändisarna ut som barn – okända bilderna

Meral Tasbas och Johan Carlström på prinsparets bröllop.

Karin Törnblom/TT