Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Michaela de la Cour lämnade rampljuset – så lever hon nu

17 nov, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Michaela de la Cour var läraren som blev popstjärna över en natt när hon av en slump hamnade i ikoniska Army of lovers.
I dag har hon lämnat rampljuset bakom sig, bytt stad och slagit in på en annan bana.
– Jag känner mig lycklig över att vara frisk, säger hon till Nerikes Allehanda.
Annons
4 gånger som Alexander Bard varit i blåsväderBrand logo
4 gånger som Alexander Bard varit i blåsväder

Michaela de la Cour hade arbetat som lärare i Stockholm under flera års tid när henens liv skulle komma att ta en minst sagt oväntad vändning 1991. Hon hade tre år tidigare lärt känna designern och stylisten Camilla Thulin i samband med en look-a-like-tävling i tidningen Veckorevyn, där Michaela var med och tävlade som Marilyn Monroe. Efter sin medverkan i tidningen började hon vara modell åt Thulin och visa upp hennes korsetter vid sidan av lärarjobbet.

När Army of lovers blev av med sin sångerska Camilla Henemark var det via Camilla Thulin som Michaela de la Cour i stället fick ta över jobbet. Över en natt gick hon från att vara lärare till att bli en internationellt känd artist.

Alexander Bard, Michaela de la Cour och Jean-Pierre Barda.

– Camilla gjorde scenkläder åt Army of lovers, och när det behövdes en ersättare efter Camilla Henemark fick jag frågan. Så plötsligt blev jag popstjärna också – vid 29 års ålder, säger Michaela de la Cour till Nerikes Allehanda 2021.

Annons

Bytte karriär helt

Under fem års tid var hon med i bandet och turnerade både i Sverige och utomlands tillsammans med Alexander Bard, Jean-Pierre Barda och senare även Dominika Peczynski. När Michaela lämnade 1995 var de på toppen av karriären, och Camilla Henemark kom tillbaka in i bandet och tog över sin gamla roll.

Efter att ha lämnat bandet började Michaela skådespela, och släppte också eget material. Men så småningom sökte hon sig bort från strålkastarljuset, och började i stället fokusera på sitt konstnärsskap. Hon har under många år varit smyckedesigner, och hennes smycken har till och med burits av Madonna.

Michaela de la Cours liv på landet

Nu för tiden tillbringar Michael de la Cour också mycket tid borta från Stockholm, och trivs på landet i Grythyttan.

– Sedan 2004 är jag ju tillsammans med en underbar man från Örebro, och eftersom hans familj har koppling till Grythyttan är vi här ofta. Vi har till och med byggt eget hus, så Grythyttan är mitt andra hem kan man säga, säger hon till Nerikes Allehanda.

Nu har Michaela de la Cour hunnit fylla 60 år, och är glad över att ha fått behålla hälsan.

– Jag känner mig lycklig över att vara frisk, även om jag gärna haft kvar den fantastiska synen jag hade förr. Plus ämnesomsättningen – herregud, vad är det som händer med kroppen?

Michaela de la Cour och Christer Gustafsson 2022.
Annons