1:14

Efter reklamen: Kändisbarnen som vuxit upp – nu och då

(1:14)

Slå på ljud

Att växa upp som barn till en superstjärna som Grease-skådespelaren Olivia Newton John låter inte helt fel – man behöver inte oroa sig för pengar, och livet är kantat av lyx. Men det gör också att man ständigt blir jämförd med sina föräldrar.

Newton Johns dotter Chloe Lattanzi, 35, har helt klart råkat ut för den fällan under hela sitt liv. Hon har länge försökt gå i sin mammas fotspår som artist och skådespelare men utan att lyckas.

Goda grannar gjorde succé – så har det gått för skådespelarna

Sjöng med mamma Olivia Newton-John

Därmed inte sagt att Olivia Newton-John, som är väldigt nära sin dotter, inte gör vad hon kan. När Grease-profilen skulle spela in ny musik tidigare i år valde hon att sjunga låten Window in the wall tillsammans med dottern.

– Den enda personen jag tänkte på som kunde sjunga med mig var Chloe, för det är en så personlig låt, förklarar Olivia.

– Jag var ärad över att av alla personer som mamma hade kunnat fråga, så frågade hon mig. Det betydde jättemycket, sa dottern.

Olivia Newton—John och Chloe Lattanzi 2016.

Broadimage/REX

Chloe Lattanzis missbruksproblem

Dottern började sin sångkarriär redan som 15-åring, när hon fick sitt första kontrakt. Hon har dock berättat hur hon samtidigt kämpade med missbruksproblem, vilket gjorde det svårt att gör klart albumet.

– Jag hade minnesluckor, jag kunde vara uppe i tre dagar utan att sova. Dagar och veckor började gå ihop med varandra, har hon sagt till Daily Mail, när hon 2015 hittade tillbaka till musiken.

Tatjana Patitz – den bortglömda supermodellen från 90-talet

Chloe har också haft svårt att leva upp till sin mamma på andra sätt, och satt stor press på sig själv för att se ut på ett visst sätt. Därför genomförde hon plastikoperationer redan som 18-åring, som förstörde hennes kropp.

– Alla de grejerna var en katastrof. Inte bara att mina läppimplantat såg galna ut, min första bröstoperation som jag gjorde i Australien när jag var 18 år lämnade mig med ett förstört utseende, har Lattanzi berättat, och genomgått andra operationer för att rädda den första.

Olivia Newton-John och dottern 2000, när Chloe var 14 år.

Rights Managed

Tur i kärlek

Även om Olivia Newton Johns dotter har kämpat med karriären, misslyckade operationer och missbruk, så har hon haft tur i kärlek. Hon har varit förlovad med samma man, James Driskill, i över tio år, och även om parets bröllop sköts upp på grund av coronapandemin, så har hon ingen brådska att gifta sig.

– Vi vet att vi är själsfränder, vi vet att vi är dedikerade till varandra, har hon förklarat.

”Sök aldrig upp den du dumpade 2004 för att inleda en nostalgirelation”