Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Olle Hedberg gjorde succé i Idol – försvann från rampljuset

19 okt, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT, Youtube.
Hans audition till Idol ses fortfarande som en av de bästa i programmets historia.
Men efter att ha kommit trea i Idol 2010 försvann Olle Hedberg från rampljuset – och i dag lever han ett helt annat liv än han gjorde då.
– Jag insåg att jag kommer inte att lyckas kombinera den livsstilen med familj, har han sagt till tidningen Hela Gotland.
Annons
Idoldeltagarna då och nu – så ser de ut i dagBrand logo
Idoldeltagarna då och nu – så ser de ut i dag

Olle Hedberg var 29 år gammal när han 2010 klev in framför juryn i Idol och rev av sin kombination av No diggity och Lady som fick Laila Bagge att tjuta av glädje och Anders Bagge att vifta med armarna. Hans audition nästan 1,7 miljoner visningar på Youtube, och än i dag hittar folk till klippet och lämnar kommentarer om att det är en av programmets bästa auditions någonsin.

Den gotländska artisten, som beskrev sig själv som en hemlös bagare och levde på en segelbåt, gick så klart till slutaudition, och tog sig hela vägen till en bronsplats i tävlingen. Till final gick Jay Smith och Minnah Karlsson, där Jay till slut tog hem vinsten.

Olle Hedberg kom trea i Idol.

Valde bort artistlivet efter Idol

Många tänkte sig nog att Olle skulle få en lång karriär efter Idol, och de första åren fortsatte han turnera och spela musik runt om i landet – men till slut valde han att lämna det livet bakom sig.

Annons

I en intervju med tidningen Hela Gotland från oktober 2020 berättar Olle hur han såg programmet som en möjlighet att dra in pengar för att kunna köpa lägenhet efter att ha tagit en examen som civilekonom.

Efter tre år på vägarna hade Olle sin lägenhet, men kände att livet som heltidsmusiker inte var något för honom.

– Jag insåg att jag kommer inte att lyckas kombinera den livsstilen med familj och allt annat fantastiskt som livet har att erbjuda, det kommer inte att göra mig lycklig. Även fast det var väldigt roligt.

Att vara känd var inte heller något som Olle trivdes särskilt bra med, och redan under tiden i TV4-programmet var han kritisk mot delar av programkonceptet. När det sedan var dags att turnera startade han till och med ett eget bokningsbolag för att tjäna sina egna pengar.

Så lever Olle Hedberg i dag

I dag har Olle Hedberg helt bytt bransch och livsstil. Tillsammans med sin fru Vinni och deras barn bor han nu i en villa i Stockholm, och arbetar med vindkraft på ett internationellt bolag.

– I dag har jag familjelivet som en utmaning, en väldigt trevlig utmaning. Det är nice att ha förpliktelser mot barnen, du har ett tydligt syfte och en viktig funktion, säger han till tidningen.

Samtidigt tycker han fortfarande om att musicera, och spelar regelbundet på tillställningar och för företag.

– Jag kör en del företagsgig, men tycker att det absolut roligaste är dop och bröllop, det gör jag varje sommar. Det känns fint att få vara med i de där viktiga ögonblicken.

Annons