Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Per Ragnar blev pappa vid 60 – hyllar singellivet

09 mar, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT, Youtube.
Skådespelare Per Ragnar Gomorron Sverige Tre kronor
Med Tre kronor och Gomorron Sverige har han blivit ikonisk.
Addera en rad filmproduktioner, böcker och turnéer så är Per Ragnar en av Sveriges mest aktiva 80-plussare – som dessutom blev pappa vid 60.
– Hade det funnits sociala medier hade jag kanske blivit överöst av både det ena och det andra, har Per Ragnar sagt.
Annons
10 svenska Tv-serier du följde om du var ung på 90-taletBrand logo
10 svenska Tv-serier du följde om du var ung på 90-talet

Skådespelaren Per Ragnar är en av underhållningsbranschens mest aktiva 80-plussare. På sitt cv har han den ikoniska rollen som Sten Frisk i Tre kronor, 26 böcker och en tio år lång kyrkoturné. Han har också varit en flitig föreläsare och haft roller i ett 40-tal filmproduktioner.

Per Ragnar nu idag
Skådespelaren Per Ragnar 2021.

På 80-talet tog Per Ragnar över Gomorron Sverige efter Lennart Hyland, något som han i en intervju med Aftonbladet beskriver som ”fantastiska år”.

Annons

– De sökte en producent och frågade mig i samband med det om jag kunde hoppa in för Lennart under en sändning eftersom han inte mådde bra, han hade väldigt ont i ryggen och det var ju också mycket alkohol. Jag blev sedan producent och när Lennart bestämde sig för att hoppa av blev jag både programledare och producent. Det var fantastiska år. Varje måndagsmorgon fick vi 8-10 säckar med teckningar och brev från barn. Innan sändningarna satt jag också och svarade på runt hundra brev.

Fredrik Ejemo och Per Ragnar spelade tillsammans i Tre kronor.

Fick barn vid 60

Även på det privata planet har Per Ragnar hållit uppe energin mer än många andra. Vid 60 års ålder blev han pappa för första gången, när han fick barn med sin 30 år yngre flickvän. Något han tror att han skulle fått mer kritik för idag än 2001.

Annons

– Ska jag vara helt ärlig kan jag inte minnas att jag fick uppleva något negativt. Men visst, när det stod på löpsedeln, ”han är 60 och hon 30”, var det säkert människor som tänkte olika saker. Hade det funnits sociala medier hade jag kanske blivit överöst av både det ena och det andra, säger han till Aftonbladet.

Per Ragnar och Veronica Tigerhjärta med dottern Fredrika 2001. Paret separerade efter 13 år tillsammans.

I intervjun konstaterar Per Ragnar att han efter 80 landat i att det är skönt att vara singel, och att han inte letar aktivt efter en ny kärlek.

– Jag har fått leva med fyra fantastiska kvinnor och träffar så mycket människor i alla åldrar i vänkretsen och genom jobbet. Jag har inget som helst behov av en fast relation. Kalla det för Gud eller vad ni vill, men jag har en inre trygghet. Någon kommunicerar oavbrutet med mig.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons