Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Priscilla Presleys tuffa tid i äktenskapet med Elvis

05 apr, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Priscilla Presley var bara 14 år när hon träffade Elvis, och 21 år när hon gifte sig med världsstjärnan.
Efter bröllopet ställdes hon inför en svår tid som rockhustru, där hon ”insåg hur elaka människor kan vara”.
– Det var svårt att acceptera, avslöjar nu Priscilla i en ny intervju.
Annons
7 galna konspirationsteorier om Hollywood-stjärnorBrand logo
7 galna konspirationsteorier om Hollywood-stjärnor

I år är det 45 år sedan rockikonen Elvis Presley gick bort, bara 42 år gammal. När artisten dog var han redan sedan 4 år tillbaka skild från sin fru Priscilla Presley, som han fick sitt enda barn tillsammans med, Lisa Marie Presley.

Trots att paret var skilda redan före bortgången så har Priscilla Presley alltid varit beskyddande mot sin exmake, och var också den som förvaltade hans arv tills Lisa Marie Presley hade vuxit upp.

Men att vara gift med en av världens största rockstjärnor genom tiderna var inte lätt. I en ny intervju med Daily Mail berättar Priscilla, som var 14 år när hon och Elvis först träffades och 21 år när de gifte sig, om baksidan av det till synes glamourösa äktenskapet. Över en natt blev hon världsberömd, och fick lära sig den hårda vägen att hålla sig borta från den intensiva skvallerpressen.

Annons

– Det gick rykten om att jag var gravid och att det var därför han gifte sig med mig, och jag tänkte ”gud, det här kommer inte vara bra för mig”, säger Priscilla Presley till Daily Mail.

Elvis ord till Priscilla efter upptäcktena

För att inte gå under så fick hon anamma en strategi som gick ut på att inte läsa tidningarna – något Elvis stöttade helhjärtat.

– Det var då jag slutade läsa tidningarna och magasinen i mataffärerna. Det var svårt att acceptera. Men han sa alltid till mig ”lägg inte fokus på det där, lyssna inte och titta inte på tabloidtidningarna”, berättar Priscilla i intervjun.

Hon konstaterar att hon efter bröllopet insåg ”hur elaka människor kan vara”, och att Elvis fick stötta henne under den tuffa tiden i början av deras äktenskap.

– ”Du vet vad sanningen är så var bara försiktig med medveten”, ska Elvis ha sagt till henne.

Äktenskapet mellan de två varade bara i sex år, men för Priscilla är Elvis ändå en evig kärlek. Att de skilde sig hade inte med brist på känslor att göra.

– Jag levde hans liv, man fick inte leva sitt eget liv, så man förlorade sig själv. Jag hade inte mina tonår som en normal tjej uppenbarligen så jag behövde anpassa mig, och jag anpassade mig, jag följde bara med. Jag skilde mig inte från honom för att jag inte älskade honom, han var mitt livs kärlek, men jag behövde se vad världen hade att erbjuda, sa Priscilla Presley i Loose women 2016.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons