Så såg programledarna i Nyhetsmorgon ut i början av sina karriärer
1:13

Efter reklamen: Så såg programledarna i Nyhetsmorgon ut i början av sina karriärer

(1:13)

Slå på ljud

Staffan Dopping

Staffan Dopping är kanske mest ihågkommen för sin roliga felsägning i Nyhetsmorgon, när han råkade säga ”jag har lite grön kryptonit i fittan”, istället för ”i fickan”. Efter en lång karriär på TV4 gick han till Försvarsmakten mellan 2005 och 2008. Dopping höll sig borta från mediebranschen ett decennium innan han kom tillbaka och bland annat började skriva för Kvartal.

Ulrika Nilsson

Ulrika Nilsson började som väderpresentatör på TV4:s Nyhetsmorgon, innan hon blev programledare i samma program. Hon flyttade senare till USA och jobbade på CNN International som nyhetsankare, innan hon kom tillbaka till Sverige och TV4.

Bengt Magnusson

Bengt Magnusson var en av programledarna när Nyhetsmorgon hade premiär, och han ledde också de allra första TV4-nyheterna. 2015 drabbades programledaren, som kanske främst förknippas med Vem vill bli miljonär? och sin karaktäristiska röst, av cancer, och efter det har han programlett galan Tillsammans mot cancer flera gånger. Numera är Bengt pensionär.

Malou von Sivers

Malou von Sivers är mest förknippad med sitt långlivade intervjuprogram Malou efter tio på TV4, men innan dess var hon programledare i Nyhetsmorgon under programmets första år i rutan. Sedan Malou efter tio lades ner plockad von Sivers upp sitt gamla programformat Malou möter igen.

Jan Boklövs hälsokamp – lämnade Sverige efter karriären

Rickard Olsson

Rickard Olsson är en av de mest folkkära tv-profilerna vi har i Sverige. Han har varit programledare för Binglotto i flera omgångar, och kanske mest känt Vem vet mest? på SVT. Men innan dess var han faktiskt programledare i Nyhetsmorgon tillsammans med Tilde de Paula Eby.

Jessica Almenäs

När tv-profiler byter kanal är det lätt att glömma bort deras tidigare karriär. Nu för tiden är Jessica Almenäs en av Kanal 5:s största programledarprofiler, tillsammans med Filip och Fredrik, men innan dess var hon under många år på TV4. Hon ledde Let's dance med David Hellenius, men också Nyhetsmorgon.

Lasse Bengtsson

Lasse Bengtsson var med och införde Nyhetsmorgon-sändningar även på lördagar 2001, efter att ha efterträtt Bengt Magnusson i programmet 1998. 2010 lämnade han TV4 helt och har sedan dess försvunnit från rampljuset en del. 2020 värvades han till DN:s podcastsatsning.

Marie Picasso försvann från rampljuset – bytte namn efter sjukdomen

Kristin Kaspersen

Kristin Kaspersen är en minst sagt älskad tv- och medieprofil i Sverige. Hon har över 260 000 följare på Instagram, har skrivit flera böcker och vunnit Let's dance. Tidigare var hon programledare på TV4, och ledde både Fångarna på fortet och Nyhetsmorgon. Hon har också lett många galor, bland annat Svenska idrottsgalan flera gånger.

Mest läst