Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Runar Sögaard om förlovningen med Tilde de Paula Eby

21 aug, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Runar Sögaard och Tilde de Paula Eby.
Runar Sögaard förknippas mest med sitt tio år långa äktenskap med Carola Häggkvist – men han har varit ihop med fler kändiskvinnor.
Efter skilsmässan från artisten var Runar förlovad med folkkära TV4-profilen Tilde de Paula Eby.
– Tilde är en helt fantastisk tjej och hon kom även att betyda mycket för Amadeus, säger Runar Sögaard till Aftonbladet.
Annons
Tilde De Paula Ebys stilresa genom årenBrand logo
Tilde De Paula Ebys stilresa genom åren

Runar Sögaard har varit en självklar och omskriven del av kändis-Sverige sedan slutet av 80-talet, när han blev tillsammans med Carola Häggkvist. Efter tio år som gifta skilde sig paret 2000, något som blev minst sagt uppmärksammat i tidningarna.

Men det många har glömt är att Runar Sögaard efter äktenskapet med Carola hade en seriös relation med en annan folkkär kändiskvinna – nämligen TV4:s Tilde de Paula Eby.

I en intervju med Aftonbladet berättar Runar Sögaard nu om relationen, där de två till och med var förlovade.

– Det var en fantastisk period och jag har bara goda minnen. Tilde är en helt fantastisk tjej och hon kom även att betyda mycket för Amadeus. Hon köpte bland annat en cykel till honom och lärde honom att cykla. Hon kommer alltid ha en speciell plats i både mitt och Amadeus hjärta, säger han till tidningen.

Annons

Runar Sögaards hjärtesorg efter Tilde de Paula Eby

Efter att Runar hade friat 2007 dröjde det inte länge innan relationen tog slut – och Tildes brytning gav Runar hjärtesorg för första gången i sitt liv.

– Det var första gången i mitt liv som jag hade riktig kärlekssorg och det var även första gången som jag drack mig riktigt packad. Det var hemska veckor. Men sedan tittade jag mig i spegeln och gav mig själv en örfil. Jag sa till mig själv att jag måste ta det som en karl och gå vidare, säger han till tidningen.

Tilde de Paula Eby är sedan många år tillbaka lyckligt gift med maken Thomas de Paula Eby. Runar har också varit gift igen – med Jessica Karlsson fick han två söner innan de skilde sig 2017. Relationen till exet lämnar dock en del att önska menar Runar i Aftonbladet-intervjun.

– Just nu är den inte så bra. Det känns jättejobbigt men jag hoppas det blir bra.

Annons