Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

Så lever Jonas Malmsjö i dag – stora dilemmat i karriären: ”Är det ögonen?”

06 jul, 2022 
AvLinus Brännström
Fotograftt
Han är son till två av våra största skådespelare, Jan Malmsjö och Marie Göranzon. För Jonas Malmsjö var det självklart att gå samma väg – men karriären har inte varit spikrak.
Annons
VIDEO: Marie Göranzon - över 50 år som skådespelareBrand logo
VIDEO: Marie Göranzon - över 50 år som skådespelare

Jonas Malmsjös uppväxt var inte exakt som alla andras.

Men det är inte så konstigt när ens föräldrar heter Marie Göranzon och Jan Malmsjö – två av Sveriges största skådespelare genom alla tider. De var borta mycket, på Dramaten och på filminspelningar.

– Ja, men det har ju varit förtjusande omständigheter. Jag har alltid fått vara med och när jag inte fick det så var jag med min syster Lolo. Det här att man som familj satt och åt middag klockan sju, det fick jag sällan vara med om. Men jag kan inte påstå att jag i dag känner att åh, så skulle man ha haft det. Jag var ju nere på teatern och fick dansa med folk med lösnäsor i stället, har han berättat för Dagens Nyheter.

Annons
Marie Göranzon, Jan Malmsjö och Jonas Malmsjö i mitten av 1980-talet.

Jonas Malmsjö har berättat att han själv drogs till Dramaten – där han i princip växte upp. Han såg teatern som ett sagohus.

Men föräldrarna uppmuntrande honom inte att bli skådespelare.

– Nej, det skulle de aldrig göra. Det finns inga Youtube-grejer från när jag är fem år och står med någon hatt, nej, inget sådant, har Jonas Malmsjö sagt till Dagens Nyheter.

Fick sparken från teaterjobbet

Han var bara drygt 20 år gammal när han 1992 jobbade som regiassistent åt Arthur Miller på Dramaten – efter tre veckor fick Jonas Malmsjö sparken för han var ”så fruktansvärt dålig”.

Annons

I stället såg Miller hans potential som skådespelare och han fick en liten roll i uppsättningen av En handelsresandes död. Sedan dess har Jonas Malmsjö tillhört Dramatens fasta ensemble och medverkat i ett stort antal produktioner – han har också gjort en mängd tv-serier och filmer, som Morden i Sandhamn och nya Lust.

Jonas Malmsjö har dock berättat att han förundras över att han så ofta får spela läskiga personer på film.

– Jag börjar undra vad det är som händer – jag får aldrig spela en trevlig person på film. Är det ögonen som inte är snälla, eller vad? Det var någon som sa att mina ögon visar olika nyanser beroende på hur jag hade tänkt mörda den jag tittar på, har han sagt till Dagens Nyheter.

Jonas Malmsjö och Regina Lund gifte sig 2000.

Jonas Malmsjö var gift med Regina Lund

I början av 2000-talet skapade Jonas Malmsjö rubriker när han gifte sig med skådespelaren och artisten Regina Lund. Paret hade bara känt varandra i tre månader och äktenskapet höll sedan bara i ett knappt år.

Annons

– Har man längtat efter det stora ögonblicket så länge som vi så känns det helt självklart. Vi har längtat efter varandra utan att veta om det, sa Regina Lund till Aftonbladet i samband med bröllopet.

I efterhand har hon sagt att hon ångrar att de gifte sig så snabbt.

– Det var passion. Vi hade en sådan enormt härlig, explosiv energi. Däremot skulle vi kanske ha gjort en pjäs eller film ihop i stället, har Regina Lund förklarat för Hälsoliv.

Jonas Malmsjö och Catharina Allvin har två barn tillsammans.

Så lever Jonas Malmsjö i dag

Numera lever Jonas Malmsjö, som fyller 51 år i sommar, med Catharina Allvin. Paret har två barn tillsammans – Love, som är född 2006, och Lisa, som är född 2012.

Annons

Familjen bor i Bromma i Stockholm i ett hus från 1920-talet med prunkande trädgård.

– Att rensa ogräs är bara terapi och nu beskär jag äppelträdet på terrassen själv, har Jonas Malmsjö berättat för Mitt i.

Jonas Malmsjö har flera gånger visat upp sina muskler.

I intervjun pratade han också om sitt stora intresse för träning – i flera roller har han Jonas Malmsjö visat upp sin vältränade kropp.

– Jag håller igång med mycket löpträning, gymmar och spelar pingis. Jag har kommit upp i den åldern då det nästan inte finns några mellanlägen. Fram till 30 var jag ganska spinkig, sedan boom, blev jag ganska stor. Det är bara friskvård, men tar man det ett steg längre blir man snygg också, har han sagt till Mitt i.

SE OCKSÅ: Fem favoriter från Femina – Nostalgispecial – 80-talsparBrand logo
SE OCKSÅ: Fem favoriter från Femina – Nostalgispecial – 80-talspar
Annons