Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Så lever Simon Davies i dag – relationen med exet Tomas efter uppbrottet

30 jun, 2023 
AvEbba S. Dahlman
FotografLizzie Larsson/TT
Inredningsduon Simon Davies och Tomas Cederlund gjorde succé i svensk tv på 00-talet.
Vid tidpunkten var de båda ett romantiskt par, men år 2013 gick de skilda vägar.
I en intervju med Hänt berättar Simon om hur vardagen ser ut i dag – och hur relationen med exet Tomas utvecklats sedan dess.
Annons
Artisterna inför allsångspremiärenBrand logo
Artisterna inför allsångspremiären

På 2000-talet hörde bygg- och inredningsprogrammen till svenskarnas absolut största tv-nöjen i tablån.

I populära program som Från koja till slott, Det stora byggslaget och Sverige fulaste hem blev Simon Davies och Tomas Cederlund snabbt tv-Sveriges hetaste inredningspar.

Simon och Tomas var även ett par privat, och deras dynamik sken genom rutan och bidrog till storslagna home makeovers runtom i vårt avlånga land. De två Jack Russell-hundarna Pluto och Percy gjorde också tv-debut under storhetstiden.

Men hur lever de forna paret i dag? I en intervju med nöjessajten Hänt berättar Simon om livet och relationen efter uppbrottet – och berättar samtidigt varför han aldrig drömt om att bli pappa.

Så är Simon Davies och Tomas Cederlunds relation i dag

År 2013 markerade inredningsparet Simon Davies och Tomas Cederlunds uppbrott från varandra, efter 20 år tillsammans.

Annons

Vid tidpunkten lät de meddela att de hade levt separerade ett tag, men att de fortsatt skulle dela ansvaret över de gemensamma hundarna.

Under intervjun med Hänt berättar Simon att de i dag, ett decennium senare fortfarande är goda vänner och jobbpartners.

– Den (relationen reds. anm.) är toppen. Vi var i princip ett gift par i 20 års tid privat och har varit som ett gift par inom jobbet i tio års tid. Bara senast i dag har jag haft tre möten med honom, det funkar jättebra. Stockholm är en liten stad och jag ser ingen poäng med att ha en dålig relation med sitt ex. Jag gillar inte den typen av energi, jag föredrar mycket mer att ha härlig energi runt mig. Så vi ses hela tiden, vi jobbar tillsammans och vi har delat så mycket ihop. Ibland tar vi även en AW ihop, berättar han glatt för sajten.

Han understryker att uppbrottet var väldigt odramatisk. Kärleken rann helt enkelt ut i sanden, och de båda förändrades med tiden. Något som han tror är väldigt vanligt för många par nu för tiden.

Exparet Simon Davies och Tomas Cederlund tillsammans med de gemensamma hundarna på ett event i Stockholm år 2011.
Exparet Simon Davies och Tomas Cederlund tillsammans med de gemensamma hundarna på ett event i Stockholm år 2011.

Så lever Simon Davies i dag: ”Drömmer inte om barn”

Simon Davies har hunnit fylla 58 år och ägnar sig fortfarande åt det han älskar mest, att arbeta med inredning. Där är det full rulle. På kärleksfronten är det dock stillsamt.

Annons

– Jag har inte direkt så mycket tid för det. Jag är väldigt upptagen med jobb och sport och så där. För att vara helt ärlig så gillar jag verkligen att komma hem, stänga min dörr och bara vara här själv med hundarna och göra det jag vill. Jag vet var mjölken står i kylen, för den är exakt där jag lämnade den på morgonen. Jag tror att vissa människor verkligen behöver vara i ett förhållande och det är toppen, men jag behöver nog inte ha en relation. Jag kanske är tråkig, men jag gillar mitt egna sällskap. Jag är lycklig, berättar han för Hänt.

På frågan om huruvida han funderat över barn, svarar han att han känner sig tillfreds utan den delen i livet.

– Jag har absolut inga drömmar om att få barn. Lycka till säger jag till alla som vill ha barn, men jag vill inte ha barn, säger han och utvecklar sitt svar genom att berätta att hans ”grabbar” Pluto och Percy (hundarna reds. anm.) blivit 14 år nu och att han tycker om att vaggas in i deras lunk. Det är skönt att bara vila med hundarna och han har inga planer på att utöka den konstellationen i dagsläget.

Sedan tv-tiden har Simon omfamnat det gråa håret och odlat ett stort skägg. Vid första anblick var han nästan oigenkännlig, men vi måste säga att den nya looken verkligen klär honom!

Annons