Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

Samir Badran lämnade tv – hans nya liv

23 nov, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
samir badran då nu malodifestivalen viktor
Han har tävlat i Melodifestivalen flera gånger, och varit programledare i TV4:s Talang.
Men plötsligt valde Samir Badran att bryta upp med sitt gamla liv, lämna rampljuset och starta en helt ny karriär.
– När jag började tappa följare, likes och visningar gjorde det lite ont i hjärtat. Men skillnaden är att jag inte strävar efter det, säger han till Expressen.
Annons
Kändisparen som gjort slut i samband med Let’s danceBrand logo
Kändisparen som gjort slut i samband med Let’s dance

I flera år var Samir Badran en av Sveriges mest omskrivna människor. Efter att ha startat sin karriär i Paradise hotel växte hans popularitet snabbt, och han blev både artist och tv-personlighet. Som ena halvan av duon Samir och Viktor, som han hade tillsammans med vännen Viktor Frisk, var han flera gånger med och tävlade i Melodifestivalen, och blev snabbt en stor idol bland landets barn.

När han tävlade i Let's dance 2017 väckte Samir Badran också stor uppmärksamhet, då han under säsongens gång blev tillsammans med sin dansare, Sigrid Bernson. De två var tillsammans i närmare två år, innan Samir avslutade förhållandet i början av 2019. Tv-karriären tog dock inte slut med Let's dance – Samir har varit gäst i en rad program och blev dessutom programledare i Talang tillsammans med Pär Lernström.

Annons

Samir Badran lämnade karriären

Men efter alla framgångsrika år, när Samir i mångas ögon stod på toppen av sin karriär, så valde profilen att lämna sitt kändisliv bakom sig. Efter att ha gått in i väggen tröttnade han på tillvaron som artist och tv-profil i Stockholm, och flyttade hem till Linköping med sin nya fästmö Julia Sundquist. Samtidigt sadlade han om till mäklare, och hans Instagramflöde började i stället fyllas med lägenheter och bilder på Samir i kostym.

Samir och Viktor hade en framgångsrik musikkarriär i flera år.

Nu väljer han att berätta om beslutet att lämna kändislivet, i en intervju med Expressen.

Annons

– Tusen gånger bättre i dag. Sakta men säkert mår jag mycket bättre. Jag märker att sociala medier påverkar, nu när jag har fått lite distans till det, du vill ju hela tiden vara bekräftad på Instagram. När jag började tappa följare, likes och visningar gjorde det lite ont i hjärtat. Men skillnaden är att jag inte strävar efter det, säger han i intervjun.

Samir Badrans framtid med Julia

Numera är Samir en framgångsrik mäklare, som sålt lägenheter åt kändisar som Johanna Nordström och Ellen Bergström. Samtidigt har han renoverat lägenheten han bor i med sin Julia. Paret planerar att gifta sig 2024, efter att ha fått bröllopsplanerna uppskjutna av coronapandemin och studier. Men Samir har inte bråttom att skaffa barn – han vill fokusera på en sak i taget.

Samir Badran och fästmön Julia Sundquist i publiken på Talang 2022.

– Jag är för mycket inne i karriären. Först karriären, och sen när jag har klart med allting och verkligen kan fokusera på barn, då vill jag skaffa barn, säger han till tidningen.

Annons