samir badran då nu malodifestivalen viktor
Kändisparen som gjort slut i samband med Let’s dance
1:52

Efter reklamen: Kändisparen som gjort slut i samband med Let’s dance

(1:52)

Slå på ljud

I flera år var Samir Badran en av Sveriges mest omskrivna människor. Efter att ha startat sin karriär i Paradise hotel växte hans popularitet snabbt, och han blev både artist och tv-personlighet. Som ena halvan av duon Samir och Viktor, som han hade tillsammans med vännen Viktor Frisk, var han flera gånger med och tävlade i Melodifestivalen, och blev snabbt en stor idol bland landets barn.

När han tävlade i Let's dance 2017 väckte Samir Badran också stor uppmärksamhet, då han under säsongens gång blev tillsammans med sin dansare, Sigrid Bernson. De två var tillsammans i närmare två år, innan Samir avslutade förhållandet i början av 2019. Tv-karriären tog dock inte slut med Let's dance – Samir har varit gäst i en rad program och blev dessutom programledare i Talang tillsammans med Pär Lernström.

Idoldeltagarna då och nu – så ser de ut i dag

Samir Badran lämnade karriären

Men efter alla framgångsrika år, när Samir i mångas ögon stod på toppen av sin karriär, så valde profilen att lämna sitt kändisliv bakom sig. Efter att ha gått in i väggen tröttnade han på tillvaron som artist och tv-profil i Stockholm, och flyttade hem till Linköping med sin nya fästmö Julia Sundquist. Samtidigt sadlade han om till mäklare, och hans Instagramflöde började i stället fyllas med lägenheter och bilder på Samir i kostym.

Samir och Viktor hade en framgångsrik musikkarriär i flera år.

Foto: Karin Törnblom/TT

Nu väljer han att berätta om beslutet att lämna kändislivet, i en intervju med Expressen.

– Tusen gånger bättre i dag. Sakta men säkert mår jag mycket bättre. Jag märker att sociala medier påverkar, nu när jag har fått lite distans till det, du vill ju hela tiden vara bekräftad på Instagram. När jag började tappa följare, likes och visningar gjorde det lite ont i hjärtat. Men skillnaden är att jag inte strävar efter det, säger han i intervjun.

Jan Boklövs hälsokamp – lämnade Sverige efter karriären

Samir Badrans framtid med Julia

Numera är Samir en framgångsrik mäklare, som sålt lägenheter åt kändisar som Johanna Nordström och Ellen Bergström. Samtidigt har han renoverat lägenheten han bor i med sin Julia. Paret planerar att gifta sig 2024, efter att ha fått bröllopsplanerna uppskjutna av coronapandemin och studier. Men Samir har inte bråttom att skaffa barn – han vill fokusera på en sak i taget.

Samir Badran och fästmön Julia Sundquist i publiken på Talang 2022.

Foto: Karin Törnblom/TT

– Jag är för mycket inne i karriären. Först karriären, och sen när jag har klart med allting och verkligen kan fokusera på barn, då vill jag skaffa barn, säger han till tidningen.

Mest läst