Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Sexbarnsmamman Angelica vann Big brother – blev medium

24 okt, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Angelica Freij var sexbarnsmamman som på vinst och förlust klev in i Big brother-huset 2000 – och kom ut som vinnare.
Efter genombrottet i tv-programmet ändrade Angelica liv helt och bytte både namn och karriär, samt skilde sig.
– Jag tänkte att jag inte skulle få stanna kvar där inne särskilt länge, sa hon till Aftonbladet 2016.
Annons
Se stjärnorna som slog igenom i dokusåporBrand logo
Se stjärnorna som slog igenom i dokusåpor

När Angelica Freij klev in i Big brother-huset den första säsongen av det omtalade realityprogrammet 2000 hade hon inga höga förhoppningar om att hålla sig kvar särskilt länge. Hemma väntade hennes sex barn och kärleken Patrik på att hon skulle komma hem – men de fick vänta i 102 dagar. Angelica blev nämligen den första Big brother-vinnaren i Sverige, och kom ut ur huset en halv miljon kronor rikare.

– Jag tänkte att jag inte skulle få stanna kvar där inne särskilt länge. Och jag trodde att folk skulle tröttna på mig och rösta ut mig. När jag blev kvar hela perioden fick jag reda på vad autenticitet är. Folk kommer fortfarande fram till mig, och jag får brev. Vissa retade sig på mig och kanske inte tyckte om mig. Då hade de någon att vara arg på, sa hon till Aftonbladet 2016.

Nayana hette tidigare Angelica Freij.

Bytte namn efter Big brother

När hon kom ut från Big brother gjorde Angelica många stora livsändringar – bland annat bytte hon namn till Nayana Gulstad. 2008 skilde hon sig också från Patrik.

Annons

– Jag var ifrån min familj så länge när jag var i huset. Jag lärde mig att jag är mer än ”mammarollen”. Den identitet som jag hade från början fick sig en riktig törn. Det förde med sig både för- och nackdelar. Jag vill vara en ärlig person. Jag vill vara en emotionell och empatisk person i hur jag uttrycker och känner. Det har Big brother hjälpt mig med, sa hon till tidningen.

Nayana, i dag 55 år, ser sig som en multikonstnär, och sysslar både med konst, musik och teater. Hon arbetar också som medium, alltså en person som anser sig kunna prata med andevärlden. I Aftonbladet berättade den forna tv-profilen om stora drömmar och planer – hon vill diskutera fred i FN, predika i kyrkor och gärna åka upp i rymden.

– När jag hör din röst känner jag din energi. Det jag kan göra är att hjälpa dig att möta dig själv. Jag kan hjälpa dig att skapa en helig plats inom dig. Och jag kan ge dig goda råd till det och skapa lite frid i den människa jag möter. Och då kanske det blir mer fred på jorden.

Nayna Gulstad 2016.
Annons