Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Sibel gjorde succé i Idol – försvann från rampljuset

05 maj, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Hon var juryns favorit i Idol 2005, och tog sig hela vägen till semifinal.
Men några år efter tävlingen försvann Sibel Redzep helt från rampljuset för att istället föra succé i det dolda – så här lever hon idag.
– Jag har levt på musiken sedan Idol, säger hon i en intervju med Expressen.
Annons
VIDEO: 5 Världsartister som slog igenom i talangtävlingarBrand logo
VIDEO: 5 Världsartister som slog igenom i talangtävlingar

Vi minns henne alla från andra säsongen av Idol 2005. Då 17-åriga Sibel Redzep imponerade på både juryn och tittarna med sin talang, och lyckades ta sig till semifinal i musiktävlingen. Där föll hon på målsnöret, och slogs ut av Agnes Carlsson och Sebastian Karlsson.

Efter tiden i Idol började Sibel med att återvända till gymnasiet för att så småningom kunna ta studenten. Efter några år återvände hon till rampljuset, och 2008 tävlade hon i Melodifestivalen med låten That is where I'll go som tog sig till final men slutade på en sjunde plats. Två år senare var hon tillbaka i Mello, då med låten Stop som inte lyckades ta sig vidare till finalen.

Annons
Sibel sjöng i Idol, och kom trea.

Sibel fortsatte kämpa för en musikkarriär, och släppte flera album och åkte på turné. Men så småningom försvann hon från rampljuset.

Därför försvann Sibel från rampljuset

2014 bröt Idol-alumnen med sitt skivbolag Warner music, och bestämde sig för att lägga artistkarriären på hyllan. Istället ville hon nu satsa på låtskrivarkarriären på heltid – och det har visat sig vara ett framgångsdrag.

– Jag har levt på musiken sedan ”Idol”, men det är klart att det har varit tufft ibland, säger hon i en intervju med Expressen.

Nu arbetar Sibel Redzep, 34, på ett skivbolag där hon skriver låtar till andra artister, både svenska och internationella. Hon har bland annat skrivit åt och arbetat med Miriam Bryant, Cherrie och Jireel.

Annons

– Jag har kämpat i många år och jobbat jätte-, jättehårt, berättar hon i Expressen-intervjun.

En av Sibels största framgångar hittills är låten How long som hon skrivit med Tove Lo, och som är med i den hyllade HBO-serien Euphoria. Nu vill hon fortsätta framgångssagan utomlands, och åker på låtskrivarläger i Miami.

– Jag vill fortsätta göra det jag älskar och försöka ta mig framåt. Jag vill att mina låtar ska bli större hits, men det viktigaste för mig är att ha roligt längst vägen.

Sibel Redzep på Musikförläggarnas pris 2021.
SE OCKSÅ: Skådisarna som försvann från rampljusetBrand logo
SE OCKSÅ: Skådisarna som försvann från rampljuset
Annons
Annons