Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Siw Malmkvist och Fredrik Ohlsson – parets kärlekshistoria i bilder

08 okt, 2021 
AvEbba Dahlman
Siw Malmkvist och maken Fredrik Ohlsson.
Hon är en av våra mest folkkära sångerskor och han är revy- och musikalskådespelare. Sedan början på 70-talet har Siw Malmkvist varit gift med Fredrik Ohlsson.
Annons
TV: Oväntade kändisar som var tillsammans för 30 år sedanBrand logo
TV: Oväntade kändisar som var tillsammans för 30 år sedan

Kraftpaketet Siw Malmkvist har kilat stadigt med Fredrik Ohlsson sedan 1971. Men hur träffades de? Första gången de träffades var på en fest skriver Hänt. De hade aldrig setts förut, men Siw kände igen Fredrik direkt.

– Jag hade ingen aning vem han var. Men när jag såg honom så tänkte jag att "Där står pappan till Tommy och Annika i filmerna om Pippi Långstrump. Han som inte kan kasta pil."

Resten är, som man säger, historia... Närmare bestämt en kärlekshistoria. I dag har paret varit gifta i snart femtio år och de syns flitigt i offentliga sammanhang där de generöst visar upp sin kärlek. Här är parets kärleksresa i bilder.

Annons

1970

Siw Malmkvist i pjäsen Privatarkiv på Lisebergsteatern. Motspelarna i bild är Siv Ericks, Gösta Bernhard och... Fredrik Ohlsson. Anar vi en antydan till kärlek?

1976

Året är 1976. Siw Malmkvist och Fredrik Ohlsson är nu ett etablerat par. De säger i en intervju att de inte strävar efter att arbeta tillsammans, men att de inte skulle tacka nej om de fick chansen. Fredrik håller kärleksfullt armen runt Siw på bilden.

1986

Vi spolar fram 10 år. Här står Siw Malmkvist och Fredrik Ohlsson framför kameran tillsammans med Siws dotter Tove. Hela gänget strålar glatt.

1989

Paret har en lekfull jargong och syns under åren ofta posera vid ett biljardbord. Här kramar maken Fredrik om sångerskan Siw, samtidigt som de båda ler in i kameran.

1990

Gunnar Gren 70 år och paret är med och firar den stora dagen. Gunnar var svensk fotbollsspelare, som med det svenska landslaget vann OS-guld 1948. Här poserar gänget glatt med pokalen.

Annons

1992

Oj så stiligt par! Här är Siw Malmkvist och Fredrik Ohlsson på en kungamiddag vid Stockholms slott.

1993

Sångerskan Siw Malmkvist och skådespelaren Fredrik Ohlsson poserar framför Berwaldhallen i Stockholm.

1995

På språng! Här ser vi Siw och Fredrik uppklädda och fångade på bild. Fredrik håller beskyddande handen på sin älskade när de går över en trafikerad gata.

Annons

1996

På premiären av "Lill & Svensson" ser vi paret posera med en annan känd svensk artist, Barbro "Lill-Babs" Svensson.

2004

Biljardbordet igen! Varför ändra på ett vinnande koncept? Här återskapar man bilden från 1989 vid biljardbordet för ett reportage.

2014

Siw Malmkvist och Fredrik Ohlsson har ett gemensamt barn tillsammans, Carl Henrik Ohlsson. Här poserar paret tillsammans med sina barnbarn på premiären av "Mästerkatten i stövlar" som jam-a-long-musikal på Musikaliska.

Annons

2015

Siw Malmkvist och Fredrik Ohlsson är varandras största stöd. Här är de på väg till branschkollegan Magnus Härenstams begravning.

2015

Parets lekfullhet är beundransvärd. Här spexar Fredrik till det genom att skämta med Sven Wollter på röda mattan. Paret är på galapremiären av filmen "Så ock på jorden" på Rigoletto i Stockholm.

Annons

2019

Fredrik Ohlsson och Siw Malmkvist på Svenska Hjältar-galan 2019. Fredrik sportaren lekfull slips och Siw ser elegant ut i svart kostym med guldig brosch.

2020

Här anländer paret till Guldbaggegalan 2020 på Cirkus i Stockholm. De känns så självklara på röda mattan!

2021

Still going strong! Här är en bild på paret i deras hem. Siw skrattar stort och tittar kärleksfullt på sin Fredrik. Ja, här är kärlek fångad på en bild.

Annons
TV: Fem forna kändispar som är bästa vänner med sina exBrand logo
TV: Fem forna kändispar som är bästa vänner med sina ex
Annons