Siw Malmkvist och maken Fredrik Ohlsson.
TV: Oväntade kändisar som var tillsammans för 30 år sedan
1:28

Efter reklamen: TV: Oväntade kändisar som var tillsammans för 30 år sedan

(1:28)

Kraftpaketet Siw Malmkvist har kilat stadigt med Fredrik Ohlsson sedan 1971. Men hur träffades de? Första gången de träffades var på en fest skriver Hänt. De hade aldrig setts förut, men Siw kände igen Fredrik direkt.

– Jag hade ingen aning vem han var. Men när jag såg honom så tänkte jag att "Där står pappan till Tommy och Annika i filmerna om Pippi Långstrump. Han som inte kan kasta pil."

Resten är, som man säger, historia... Närmare bestämt en kärlekshistoria. I dag har paret varit gifta i snart femtio år och de syns flitigt i offentliga sammanhang där de generöst visar upp sin kärlek. Här är parets kärleksresa i bilder.

1970

Siw Malmkvist i pjäsen Privatarkiv på Lisebergsteatern. Motspelarna i bild är Siv Ericks, Gösta Bernhard och... Fredrik Ohlsson. Anar vi en antydan till kärlek?

Kamerareportage/TT

1976

Året är 1976. Siw Malmkvist och Fredrik Ohlsson är nu ett etablerat par. De säger i en intervju att de inte strävar efter att arbeta tillsammans, men att de inte skulle tacka nej om de fick chansen. Fredrik håller kärleksfullt armen runt Siw på bilden.

Kamerareportage/TT

Helena Bergströms och Colin Nutleys kärleksresa i bilder

1986

Vi spolar fram 10 år. Här står Siw Malmkvist och Fredrik Ohlsson framför kameran tillsammans med Siws dotter Tove. Hela gänget strålar glatt.

Roger Tillberg/TT

1989

Paret har en lekfull jargong och syns under åren ofta posera vid ett biljardbord. Här kramar maken Fredrik om sångerskan Siw, samtidigt som de båda ler in i kameran.

Bonnierarkivet

1990

Gunnar Gren 70 år och paret är med och firar den stora dagen. Gunnar var svensk fotbollsspelare, som med det svenska landslaget vann OS-guld 1948. Här poserar gänget glatt med pokalen.

Kamerareportage/TT

1992

Oj så stiligt par! Här är Siw Malmkvist och Fredrik Ohlsson på en kungamiddag vid Stockholms slott.

Roger Tillberg/TT

1993

Sångerskan Siw Malmkvist och skådespelaren Fredrik Ohlsson poserar framför Berwaldhallen i Stockholm.

Anders Wiklund/TT

1995

På språng! Här ser vi Siw och Fredrik uppklädda och fångade på bild. Fredrik håller beskyddande handen på sin älskade när de går över en trafikerad gata.

Roger Tillberg/TT

1996

På premiären av "Lill & Svensson" ser vi paret posera med en annan känd svensk artist, Barbro "Lill-Babs" Svensson.

Aftonbladet/TT

Mikael Persbrandts och Sanna Lundells kärleksresa i bilder

2004

Biljardbordet igen! Varför ändra på ett vinnande koncept? Här återskapar man bilden från 1989 vid biljardbordet för ett reportage.

Micael Engstrm/TT

2014

Siw Malmkvist och Fredrik Ohlsson har ett gemensamt barn tillsammans, Carl Henrik Ohlsson. Här poserar paret tillsammans med sina barnbarn på premiären av "Mästerkatten i stövlar" som jam-a-long-musikal på Musikaliska.

Karin Trnblom/TT

2015

Siw Malmkvist och Fredrik Ohlsson är varandras största stöd. Här är de på väg till branschkollegan Magnus Härenstams begravning.

Bjrn Lindahl/Aftonbladet/TT

2015

Parets lekfullhet är beundransvärd. Här spexar Fredrik till det genom att skämta med Sven Wollter på röda mattan. Paret är på galapremiären av filmen "Så ock på jorden" på Rigoletto i Stockholm.

Maja Suslin/TT

2019

Fredrik Ohlsson och Siw Malmkvist på Svenska Hjältar-galan 2019. Fredrik sportaren lekfull slips och Siw ser elegant ut i svart kostym med guldig brosch.

Karin Törnblom/TT

2020

Här anländer paret till Guldbaggegalan 2020 på Cirkus i Stockholm. De känns så självklara på röda mattan!

Jonas Ekstrmer/TT

2021

Still going strong! Här är en bild på paret i deras hem. Siw skrattar stort och tittar kärleksfullt på sin Fredrik. Ja, här är kärlek fångad på en bild.

Henrik Montgomery/TT

Jenny och Niklas Strömstedt fina kärleksresa genom åren

TV: Fem forna kändispar som är bästa vänner med sina ex
1:20

Efter reklamen: TV: Fem forna kändispar som är bästa vänner med sina ex

(1:20)