Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Sportikonernas barn som gått i sina föräldrars fotspår

30 nov, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Björn Borg och Leo Borg.
Deras föräldrar har alla varit ikoniska sportstjärnor, som representerat Sverige på mästerskap ute i världen.
Här är sportikonernas barn som följer sina föräldrars resa, och själva har fått eller siktar på karriärer som professionella idrottare!
Annons
5 svenska kändisbarn som gått i sina föräldrars fotspårBrand logo
5 svenska kändisbarn som gått i sina föräldrars fotspår

Stefan Holm och Melwin Lycke Holm

Stefan Holm och Melwin Lycke Holm.

Stefan Holm är en av Sveriges bästa höjdhoppare genom tiderna – han har vunnit både OS-guld och medaljer i VM och EM, både inomhus och utomhus. Nu går hans son Melwin Lycke Holm i hans fotspår. 2020 blev Melwin den yngsta svenska mästaren i höjdhopp någonsin, när hans hopp på 2,13 gav honom SM-guld. Så sent som i augusti vann han också junior-EM. Framtiden är ljus för Melwin Lycke Holm!

Annons

Björn Borg och Leo Borg

Björn och Leo Borg.

Björn Borg är inte bara en ikon i Sverige, han är en av världens bästa tennisspelare genom tiderna. Hans yngsta son Leo Borg har hunnit fylla 20 år och är även han professionell tennisspelare, även om han inte tagit sig till sin pappas forna nivå – än.

Ulrika Knape och Anna Lindberg

Ulrika Knape och Anna Lindberg.

Simhopparen Ulrika Knape har både ett OS-guld och två OS-silver till sitt namn, och är en av de mest framgångsrika svenskarna i grenen någonsin. En annan som varit framgångsrik inom samma sport är hennes dotter Anna Lindberg, som vunnit en rad EM-guld.

Annons

Börje Salming och Bianca Salming

Börje och Bianca Salming.

Hockeyikonen Börje Salming är en av Sveriges mest älskade idrottare någonsin, som tragiskt gick bort i ALS förra året. Hans dotter Bianca har inte satsat på samma sport som sin far, utan i stället sökt sig till friidrotten, där hon riktat in sig på mångkamp.

Gunde Svan och Ferry Svan

Gunde och Ferry Svan.

Gunde Svan är en av våra stora ikoner inom längdskidåkning, som efter sin idrottskarriär dessutom blivit en älskad tv-profil. Hans son Ferry Svan är också världsledande inom sin sport, precis som hans pappa var, bara att han har valt den mer obskyra idrotten timmersport, där han bland annat har nordiskt rekord.

Annons