Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelserMitt liv

Geir gjorde succé i Idol – så lever han i dag

22 nov, 2023 
AvAino Oxblod
FotografOLLE SPORRONG / XP / TT
Geir Rönning.
Han blev en av de stora profilerna i Idol 2010 – norska artisten Geir Rönning hyllades i den svenska musiktävlingen.
Men efter framgångarna i Idol har Geir försvunnit från rampljuset.
Så här ser han ut i dag!
Annons
Så gick det sen för vinnarna vi minns i IdolBrand logo
Så gick det sen för vinnarna vi minns i Idol

När norska Geir Rönning klev in i Idol 2010 var det många som höjde på ögonbrynen – med sina 47 år var han den överlägset äldsta deltagaren som hade tagit sig vidare i tävlingen. Han tog sig till den femte veckofinalen innan han fick lämna tävlingen på sin 48-årsdag.

Men Geir var ingen nybörjare i branschen när han tävlade i Idol – han hade en lång karriär bakom sig i Finland, dit han hade flyttat 2000. Han hade haft egna shower i Helsingfors, gjort den officiella låten till friidrotts-VM i Finland och dessutom representerat Finland i Eurovision song contest med låten Why? 2005. Låten tog sig inte vidare från semifinal till final i Eurovision song contest. Han har också tävlat i Norsk Melodi Grand Prix, den norska varianten av Melodifestivalen, 2006 och kom då på en fjärdeplats.

Annons

Efter Idol har Geir Rönning försvunnit från rampljuset i Sverige, men det betyder inte att han lagt artistkarriären på hyllan. 2016 släppte han albumet Längtan med låtar på modersmålet norska, och han uppträder fortfarande som artist.

Geirs smärtsamma operation

I maj 2023 tvingades Geir Rönning genomgå en smärtsam nackoperation, på grund av ett diskbråck. I ett inlägg på Facebook berättade han om ingreppet:

”Jag måste operera nacken och det är rätt tunga grejer. Jag kan inte kontrollera min vänstra arm och axel, mitt vänstra ben somnar och allt kommer från ett diskbråck i nacken. Smärtan är under kontroll för tillfället men det är ändå smärtsamt, trots all mediciner jag tar”, skrev han på Facebook.

I juni visade Geir Rönning att han hade fått komma hem från sjukhuset efter operationen, med en bild på Instagram.

”Äntligen hemma! Tack alla för att ni bryr er”, skrev han.

Annons