Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Ted Gärdestads dotter gick i pappas fotspår – efter upptäckten på vinden

20 jun, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Sara Zacharias och Ted Gärdestad.
När Ted Gärdestad gick bort 22 juni 1997 lämnade han efter sig två barn – sonen Marc och dottern Sara.
Länge ville Sara Zacharias inte gå i sin pappas fotspår och sjunga, men en upptäckt fick henne att ändra sig.
– Jag ville faktiskt inte göra det för jag hade ju aldrig sjungit tidigare och jag tyckte bara min röst lät alldeles gräslig och hemsk, har hon sagt till Svenska Yle.
Annons
Benjamin Ingrosso: "Jag hade sådan ångest under hela den veckan"Brand logo
Benjamin Ingrosso: "Jag hade sådan ångest under hela den veckan"

Det har gått 26 år sedan Ted Gärdestad gick bort, den 22 juni 1997, och Sverige sörjde en av sina mest folkkära artister. Himlen är oskyldigt blå-artisten lämnade efter sig två barn – dotter Sara Zacharias, då 15 år, och sonen Marc Zacharias, 14 år.

I dag har dottern Sara Zacharias gått i sin pappas fotspår, men det var långt ifrån självklart att hon själv skulle bli artist. Som ung ville hon inte sjunga inför folk.

– Jag ville faktiskt inte göra det för jag hade ju aldrig sjungit tidigare och jag tyckte bara min röst lät alldeles gräslig och hemsk, har hon berättat för Svenska Yle.

Sara Zacharias fick en låt skriven till sig av artisten Tomas Andersson Wij, men tackade nej för att hon tyckte att texten var alltför privat. Det var först när hon hittade en dag hittade en låda på vinden med låtar som hennes pappa hade skrivit före sin död, som det förändrade för henne.

Annons

Sara Zacharias släppte Ted Gärdestad-låtar

2013 valde hon att släppa ett album med de här tidigare outgivna Ted Gärdestad-låtarna. Senare hamnade hon också på Svensktoppen när hon tolkade klassikern Himlen är oskyldigt blå.

– Jag blir så glad när jag hör pappas röst. Det är underbart att musiken får leva vidare och att många människor fortfarande lyssnar på hans musik, har hon sagt, och konstaterat att hon lyssnar på sin pappas musik varje dag.

Förutom artistkarriären arbetar Sara Zacharias också som socionom, något hon trivs bra med.

– Det är ett alldeles härligt jobb och jag älskar att hjälpa andra att hjälpa sig själv, har hon berättat.

Källa: Nöjeslivet.

Annons